spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Çin, Elektromanyetik Fırlatma Sistemiyle Donatılmış Uçak Gemisi Fujian’ı Tanıttı

Seçtiklerimiz

Çin’in Fujian Uçak Gemisi: Elektromanyetik Fırlatma ile Güçlü Geleceğe Adım

Çin, en yeni uçak gemisi Fujian’ın görüntülerini devlet televizyonu olan CCTV üzerinden yayınladı. 2 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan kısa klipte, uçak gemisinin güvertesinin elektromanyetik fırlatma sistemini içeren bir görüntüsü görülebiliyordu. Toplamda üç fırlatma sistemi görülebilirken, bunlardan ikisi güvertenin ortasında ve bir tanesi de yan tarafta bulunuyordu.

Askeri web sitesi The War Zone’a göre, bu görüntüler, bu yüksek teknolojili fırlatma sisteminin uçak gemisine kurulu olduğunu ilk kez gösteriyor. ABD tarafından inşa edilen Gerald R. Ford sınıfı nükleer güçlü uçak gemilerinden başka, Fujian Elektromanyetik Uçak Fırlatma Sistemi’ne sahip olan tek diğer gemi olacak. Çin uçak gemisi, demirleme testlerini tamamladı ve şimdi deniz denemelerine başlamadan önce kuru havuza alındı.

Videoda ayrıca, iki römorkör tarafından çekilen Fujian’ın arkasında bir Shenyang J-15 savaş jeti maketi de görülebiliyordu. Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması (PLAN) şu anda Shandong ve Liaoning adlı iki uçak gemisini işletiyor, her ikisi de kayak atlama kalkış sistemini kullanıyor.

Kasım 2023’te Fujian üzerindeki fırlatma testi, Şanghay’ın Changxing Jiangnan tersanesinde gerçekleştirildi, ancak egzersizin uzaktan kaydedilmesi nedeniyle yayınlanan görüntüler belirsizdi. Fujian’ın tanıtımı, Çin’in askeri güçlerini güçlendirmeyi ve ABD ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika