spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cumartesi, 19 Ekim 2024

Çin’e ikinci Disneyland yolda

Seçtiklerimiz

"Şanghay Disney Tatil Yeri" yaklaşık beş yıl sonra açılacak ve 2005 yılında açılan Hong Kong Disneyland’ın ardından Çin sınırları içinde ikinci tesis olacak. Şanghay Shendi Grup yatırımın yüzde 57’sine, Disney ise geri kalanına sahip olacak. Yatırımın finansmanı da hisse sahipliğiyle aynı oranda gerçekleşecek.

 

Walt Disney Company’nin CEO’Su Rober Iger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bunun şirket için önemli bir yatırım olduğunu ve Disney’in Çin’in yükselen orta sınıfını büyümenin itici gücü olarak gördüğünü kaydetti.

 

Disney, aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisindeki film üretimini hızlandırdı ve 2012’de Disney dükkanları açmayı da hedefliyor.

 

YILDA 7.3 MİLYON ZİYARETÇİ

 

Çin hükümetinden yapılan açıklamada Disney’in yeni parkının yılda 7.3 milyon ziyaretçi çekeceğinin öngörüldüğü bildirildi.

 

Disney’den yapılan açıklamada ise eğlence merkezinin 3.9 kilometrekarelik bir alana yayılacağı ve genişletilebilir yapıda tasarlanacağı belirtildi. Merkezde iki otel, mağazalar ve eğlence alanları yer alacak. Şanghay Disneyland, dev alanda yer alacak üç lunaparktan ilki olacak.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika