spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

British Airways’de ’emniyet kemeri’ grevi görünüyor

Seçtiklerimiz

British Airways kabin ekibi ve uçuş görevlileri, emniyet kemeri ışıkları yandıktan sonra çalışmaya devam etme konusunda art arda eylem yapmakla tehdit ediyor Yolcular için “bağlanma” işareti yandığında görevlerini sürdürmeleri bekleniyor.

British Airways uçuş görevlileri, emniyet kemeri ışığı açıkken çalışmaya ilişkin net kurallar belirlenmediği takdirde işi durdurmakla tehdit ediyor.

Ancak, türbülans sırasında bir hostesin yaralanması ve ardından BA’ya karşı davasını kaybetmesi nedeniyle pek çok kişi öfkeli. Kemeri bağlı olmadığı için sigorta kapsamına girmediğine inanılıyor.

Mürettebat, BASSA sendikalarından ve BA’dan güvence istiyor.  Bir görevli şunları söyledi: “Tüm hizmetleri durdurmalı ve işaret sönene kadar oturmalıyız. “Bu, hiçbir şey yapılmadığında yönetimin zihinlerini odaklayacaktır.

“Bir diğeri şunları söyledi: “Bu konuda net yönergelere ihtiyacımız var. “Mahkeme davalarına gelince hep kaybederiz.“BA, ‘Türbülans sırasında çalışmaya devam etmenin güvenli olduğunu düşünüyorsanız, bunu yapın’ arkasına çok uzun süre saklandı.

”British Airways, kabin ekibine kapsamlı sigorta teklif ettiğini iddia etti, ancak neyin kapsandığı konusunda ayrıntıya girmeyi reddettiÜçüncüsü şöyle dedi: “Güvenlik demosu sırasında, kabini emniyete alırken veya piste taksi yaparken yaralanırsak personel sigortasını kim karşılıyor?”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika