spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Borajet ve Turkuaz ‘Full Charter’ uçuş başlattı

Seçtiklerimiz

“BORAJET VE TURKUAZ İZİNLİ OLARAK FULL CHARTER UÇUŞ BAŞLATTI”

       

Daire’den yapılan açıklamaya göre, bu amaçla Borajet ile Turkuaz hava yolu şirketlerine “full charter” uçuş izni verildi.

       

Açıklamada,  Borajet Hava Yolu Şirketi’nin 26 Ağustos’ta Şanlıurfa-Ercan parkuru için kapalı grup turistik full charter (ülkeye getirdiği yolcuyu geri götüren) uçuş talebinde bulunduğu ve ilk uçuşunu 8 Ekim Cuma  günü yaptığı belirtildi.

       

Borajet Hava Yolu Şirketi’nin talebine 6 Eylül’de başlamak üzere Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri için izin verildiği; ancak şirketin uçuşlarına bu tarihte başlayamaması nedeniyle 7 Eylül’de müracaatını yenilediği ancak 1 Ekim tarihinden ikinci kez izin almasına rağmen uçamadığı kaydedildi.

       

Borajet’in ilk uçuşunu 8 Ekim Cuma günü saat 20.09’da 10 yolcu geliş ve 21.00’da 4 yolcu dönüş olarak yaptığı, 10 Ekim Pazar günkü ikinci uçuşunun ise saat 20.19’da 11 yolcu geliş ve saat 21.16’da 4 yolcu dönüş olarak gerçekleştirdiği vurgulandı.

       

Açıklamada, Borajet’in aldığı izin kuralları dışında uçuş yapmaması yönünde uyarıldığı da belirtildi.

       

Turkuaz Havayolu Şirketi’nin de izinli olarak 8 Ekim Cuma günü Kayseri’den Ercan’a saat 10.03 ‘de 178+9 yolcu ile iniş yaptığı, 11.20’de ise Ercan’dan hareket edip Antalya’ya gittiği belirtildi.

       

Açıklamada, 10 Ekim Pazar günü de Ankara’dan Ercan’a 22.00’de inen Turkuaz’ın saat 23.00’de Ercan’dan Kayseri’ye 178+9 yolcuyla hareket edip charter seferini tamamladığı kaydedildi.

       

TAK

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika