spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BoraJet Amerikan sermayeli bir şirket değildir

Seçtiklerimiz

Yalçın Ayaslı’nın açıklaması şöyle:
 
Değerli Basın Mensupları,
 
12 Eylül 2017 tarihli TurkishNY internet sitesinde “BoraJet’in Eski Sahibi Yalçın Ayaslı, İran’a Uygulanan Ambargoyu Nasıl Deldi?” başlığı ile yayınlanan haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

Bu haber, Türkiye’deki mal varlıklarıma el koymaya çalışan ama şu ana kadar yargı makamları nezdinde başarılı olamayan ve kökü Amerika’ya kadar uzanan hukuk dışı faaliyetleriçerisindeki bir grubun aylardır basın yolu ile üzerimde baskı kurma çabasının bir parçasıdır.

 
Öncelikle, haberde yazılanın aksine BoraJet Amerikan sermayeli bir şirket değildir. Bir Türk vatandaşı olarak Türkiye’de yaptığım, toplamı 400 milyon ABD Dolarını aşan yatırımlarım içerisinde yer almış, Türkiye’de kurulu bir Türk şirketidir.
 
Ayrıca, İran’da şirket kurulduğuna ve İran’da uçuşlar yapıldığına dair iddialar 2012-2013 yıllarına, haberde belirtilenin aksine benim BoraJet’te yönetim kurulu başkanı veya üyesi olmadığım bir döneme dayanmaktadır. Türkiye kaynaklı bütün iç ve dış uçuşlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayı ile yapılır. Haberde belirtilenin aksine, SHGM’nin onayı ve Türkiye İran arasında 2012 yılında yapılan mutabakata uygun olarak, İran’a sadece 5 uçuş yapılmış ancak bu uçuşların yapılmasının İran ambargosuna ters düşebileceği hakkında Amerika’daki hukukçuların değerlendirmeleri üzerine bu uçuşlar tarafımdan derhal durdurulmuştur. Borajet tarafından Türkiye-Ermenistan arasında herhangi bir uçuş gerçekleştirilmemiştir. Bununla birlikte, haberde yaratılmaya çalışılan kanının aksine iddia edilen tarihlerde sadece BoraJet değil Türk Hava Yolları gibi başka hava yolu şirketleri de İran’a uçuş yapmıştır.
 
Ayrıca haberde yer alan, beni FETÖ ile ilişkilendirme çabası cevap vermeye değmeyecek kadar uydurma ve çirkin bir iftiradır. Ben kırk seneyi aşan bir süredir Amerika’da yaşamaktayım. Meslek hayatımda şahsen yaptıklarım ve kurduğum şirketler ile vakıflar ve Türkiye ve Amerika’da yaptığım çalışmalar, bu iftiraların asılsızlığını zaten ortaya koymaktadır. Amerika’da ve Türkiye’deki faaliyetlerim FETÖ ile hiçbir zaman ortak bir platformda bir araya gelmemiş, getirilememiştir. Nitekim bahsi geçen şahıslar eski kanun gereği sembolik birer hisse sahibi olan kişiler olup yeni Türk Ticaret Kanunu’nun tek ortaklı anonim şirkete izin vermesiyle birlikte 2012 yılı itibariyle BoraJet ile herhangi bir ortaklık ilişkileri kalmamıştır ve yaptığım diğer herhangi bir yatırımın ortağı veya yetkilisi değillerdir.
 
Son olarak belirtmek isterim ki, haberde hakkımda söylenen gerçek dışı olaylar ile mukayesesi yapılan kişiler ve karıştıkları olayların benimle hiçbir ilgisi yoktur. Bunlar sadece kamuoyunu yanıltmaya, yanlış yönlendirmeye ve şahsımı karalamaya yönelik kötü ve art niyetli söylemlerdir.
 
Gerek hakkımda bu tür yalan itham ve isnatlar ile yargı makamlarını oyalayan, gerek bu uydurma haberleri oluşturan, basına servis eden ve yayınlayan kişiler hakkında hukuki mücadeleme sonuna kadar devam edeceğimi ve sonucu ne olursa olsun hiç bir zaman bu baskılara boyun eğmeyeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.
 
Yalçın Ayaslı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika