spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

Boeing’in başkan yardımcısından THY’ye övgü

Seçtiklerimiz

Dünyaca ünlü uçak üreticisi Boeing’in Başkan Yardımcısı Fariba Alamdari, Türk Hava Yolları (THY), Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen akademik programdan övgüyle bahsetti. Çok sayıda havayolu şirketleriyle çalıştıklarını söyleyen Alamdari, “Havayolları çalışanlarına 2-3 günlük kurs yapıyor. İlk defa kendi çalışanına, kendi insanına bu kadar çok yatırım yapan bir havayolu şirketiyle karşılaştım." dedi.  THY, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleşkirilen Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı, bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Programdan ilk etapta, THY’nin 35 yöneticisinin istifadesine sunuluyor.

İTÜ’nin ev sahipliğinde henüz oluşturulan Havacılık Enstitüsü olma özelliğini taşıyor. İki yıl süreli programın, aynı zamanda Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi ile de akademik ortaklığı bulunuyor. Boeing Başkan Yardımcısı Fariba Alamdari, başlayan yüksek lisans programı için çok mutlu olduğunu söyledi. Hızlı şekilde tamamlanmış olan bir program olduğunu aktaran Alamdari, “Pek çok kurumu ve programı bir araya getirdik. Ancak bu kadar ivedilikle hiçbir zaman bir programı oluşturamamıştık.

Özellikle THY’nin liderliğinde çok açık bir vizyona sahibiz. Biz insanlarımıza yatırım yapacağız. Bir, iki kursla değil çok iyi bir şekilde örgütlenmiş ve çok zengin bir içeriğe sahip programla insanlarımıza ve çalışanlarımızı bir şekilde eğiteceğiz. Ben 7 yıldır Boeing’te çalışıyorum. Çok sayıda havayollarıyla çalıştık. Havayolları çalışanlarına mutlaka yatırım yapıyorlar. Havayolları çalışanlarına 2-3 günlük kurs yapıyorlar. İlk defa kendi çalışanına, kendi insanına bu kadar çok yatırım yapan bir havayolu şirketiyle karşılaştım. Çünkü THY, artık önde gelen havayollarının arasında yer alıyor. Hepiniz burada olmaktan dolayı kendinizle çok gurur duymalısınız.” diye konuştu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, bu kadar markayı bir araya getirmenin kendilerine nasip olduğu için çok mutlu olduklarını söyledi. Türkiye açısından çok önemli bir akademik programın başlatıldığını ifade eden Karaca, “Bir açığı kapatıyoruz. Son 10 yıl içinde havaalanı sayısı 55’e ulaşacağı söyleniyor. Aynı üniversitelerde olduğu gibi her ilde bir havalimanı düsturu gelişecektir. Bu demektir ki sistem gerçekten büyüyor. Bizim de burada yer almamız gerekiyor. Bundan birkaç sene sonra Avrupa hava trafiğinin yüzde 20’si resmen Türkiye’nin üzerinden olacağı söyleniyor. Türkiye kökenli uçak sayısı da en az 700 olacağı söyleniyor. Bu noktada da oluşacak açığı doldurmak ancak bize nasip olabilir.” ifadesini kullandı.

Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn da İTÜ ve THY gibi iki güçlü kurumla işbirliği içinde olmalarının havacılık sektörüne büyük katkılar sağlayacağını ile getirdi. Eğitim alanındaki kaynaklarını havacılık meslek yüksekokullarına yönlendirdiklerini belirten Dunn, “Boeing, bir kez daha Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimine katkı sağlamak adına İTÜ ve THY ile işbirliği içerisinde. Hava taşımacılığı yönetimi programını, bu dinamik sektör dahilinde, Türkiye’nin gelecekteki havacılık liderlerine, sağlam bir zeminde sunmak adına İTÜ’nün akademik yetkinliği ve Boeing’in endüstriyel birikimi birleştirildi." şeklinde konuştu.

THY Eğitim Başkanı Kemal Yüksek ise programın uluslararası anlamda dünyanın en önemli akademisyen kurumlarını ve sektörün ana kuruluşlarının birikimlerini bir araya getirebilecekleri tek program olduğunu söyledi. Yüksek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ölçekte bir programı destekten esirgemeyen THY yöneticilerinin eğitime verdiği değer ortadadır. THY son 10 yılda gelişmesi de bu tür doğru kararların sonucudur. Bu program yüksek öğretim kurumları içerisinde yüksek lisans programların standartlarını yükseltme noktasında da lokomotif olacağı inancım tamdır.” 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika