spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Boeing bile şaşırdı

Seçtiklerimiz

Yazıda, ‘kazayla ilgili incelemelerin devam ettiği ve bu konuda tavsiyelerinin bulunmadığı’ belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçtiğimiz cuma günü kabinde açılan delik sebebiyle B 737-300 tipi uçağı acil iniş yapan Southwest Hava Yolları, 77 uçağını bakıma almıştı. THY ve özel havayolu şirketlerinde B 737-300 tipi uçak bulunmuyor. Ancak havayolu şirketlerinin filosunda 737 serisindeki diğer uçaklar yer alıyor.

 

Boeing’in, Türk Hava Yolları (THY) ile özel havayolu şirketlerine gönderdiği yazıda, Southwest Hava Yolları uçağında yaşanan kaza anlatıldı. Uçağın ‘gövde sol üst bölgesinde delinme’ meydana geldiği belirtilirken, araştırmaların sürdüğü ve şu an için yapılacak bir şeyin bulunmadığı ifade edildi. Yazıda ayrıca, havayolu şirketlerine bu konuda ‘uyarıda’ bulunulmadı. Şirket yetkilileri, kabindeki deliğin neden açıldığının belirlenmesi halinde diğer uçaklarla ilgili kontrollerin yapılabileceğini kaydetti.

 

Southwest Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada ise benzer çatlaklara rastlanan 2 uçakta incelemelerin devam edeceği ve uçaklara hizmete girmeden önce daha fazla bakım yapılacağı ifade edildi. Şirketin Boeing 737-300 tipi 19 uçağının özel test uygulanarak incelendiği ve herhangi bir soruna rastlanmadığı ifade edilerek, kontrolleri yapılan uçakların hizmete sunulacağı ve diğer 58 uçağın bakım işlemlerinin birkaç gün daha süreceği kaydedildi. Şirket, kazanın ardından uçaklarını bakıma almış ve yaklaşık 600 uçuş hafta sonu iptal edilmişti.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika