spot_img
spot_imgspot_img
23.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Binali Yıldırım’ın Sivil Havacılık Günü  Mesajı…

Seçtiklerimiz

BAŞARIYA AÇILAN KANATLAR…
 
Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) kuruluş tarihi olan 7 Aralık’ı, 1994 yılından bu yana Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutluyoruz.
 
Başta Türk Sivil Havacılığına emek veren ve katkı sağlayan Bakanlığımızın tüm çalışanları olmak üzere, tüm dünya havacılarının gününü kutluyor, başarılar diliyorum.
 
Başarıya kanat açmak…
 
Küresel bir özellik arz eden havacılık, ülkelerin refah düzeyinin yükselmesinde en önemli göstergelerden biridir… Bu nedenledir ki; istikbalini göklerde arayan ülkeler, başarıya kanat açıyor…
 
Ülkelerin ulusal anlamda havacılıklarını geliştirmesi yetmiyor;  dünyada “sivil havacılık sektöründe ben de varım” demek, dahası büyük oyunculardan biri haline gelmek için atılacak adımlar var.
 
Türkiye, son dokuz yıldır bu yolda dev adımları bir bir attı. Ülkemiz sadece yolcu, uçak trafiği, havaalanları gibi konularda yaşanan gelişmelerle değil, uluslararası ve bölgesel düzeyde sürdürdüğü etkin politika ve işbirlikleri ile dünya havacılığının odak noktası haline geldi. Bunu da, yerli uçak imalatı ve havacılık teknolojileri alanında göstermek ve başarmak arzusundayız.
 
ICAO Başkanı’nın 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nde ülkemize yaptığı ziyaret sivil havacılıkta ortaya çıkan tabloyu daha da anlamlı hale getiriyor.
 
Bu vesileyle güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık anlayışımızdan taviz vermeden yolumuza daha büyük başarılar ile devam etmeye kararlıyız.
 
Ülkemizde ve dünyadaki tüm havacılık camiasının Dünya Sivil Havacılık gününü bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
 
Binali YILDIRIM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika