spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bilal Ekşi’nin Dünya Sivil Havacılık Günü Mesajı…

Seçtiklerimiz

Bilindiği üzere, 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ICAO, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık’ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.
 
Sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için uluslararası kuralları belirleyen ICAO, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema belirleyerek üyelerine duyurmuştur.  Bu yılki temamız “Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği”
 
Özellikle bu yıl, ICAO’nun havacılıkta işbirliğine vurgu yapan bu temayı benimsemesi ve ICAO’nun Konsey Başkanı’nın Dünya Sivil Havacılık Günü’nde ülkemizi ziyaret ediyor olması dolayısı ile Türk sivil havacılığı çok daha büyük bir coşkuyu hak ediyor.
 
Geçtiğimiz sene 190 üye ülkenin katılımı ile Kanada’da düzenlenen ICAO 37. Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye’nin sivil havacılıkta yürüttüğü Bölgesel İşbirliği Projesi “küresel havacılık sisteminin gelişimine hizmet eden sürdürülebilir çok yönlü bir proje” olarak diğer üye ülkelere örnek gösterilmiştir. ICAO’nun bu yıl belirlemiş olduğu tema ise bu kapsamda ülkemiz için son derece gurur verici bir gelişme olmuştur.
 
Türk sivil havacılık sektöründeki gelişmelerin yanısıra bölgesel düzeyde yapılan işbirlikleri ve uluslararası havacılık örgütleri nezdinde yürütülen aktif çalışmalar neticesinde ülkemiz küresel havacılık sistemine sağladığı katkı ile de tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.
 
ICAO Konsey Başkanı Roberto Kobeh GONZALEZ’in Teşkilatın 67. Kuruluş Yıldönümü’nde Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın konuğu olarak ülkemizi ziyaret ediyor olması da bu bakımından büyük önem taşımaktadır.
 
Sivil havacılık sektörünün özel sektöre açılması ve Bölgesel Havacılık Politikası’nın hayata geçirilmesi konusunda ortaya koyduğu kararlılık ve güçlü irade ile bizlere yol gösteren ve desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.
 
Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla büyük bir özveri ile çalışan başta Genel Müdürlüğümüzün değerli personeli olmak üzere,  havacılığımızın ulusal ve uluslararası alanda gelişmesinde katkı sağlayan tüm sivil havacılık çalışanlarının ve havacılığımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesin Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum..,
 
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Bilal EKŞİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika