spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

BBC yazarı Atatürk Havalimanı’nı övdü

Seçtiklerimiz

BBC yazarı John Simpson, İngiliz British Havayolu uçaklarında dağıtılan High Life Dergisi’ndeki yazında İstanbul ve Atatürk Havalimanı’nı övdü.
        BBC Dünya Haberleri Masası Editörlüğü de yapan John Simpson, "İstanbul Havalimanı’nı Avrupa ya da ABD’de bildiğim herhangi başka bir limana tercih ederim." dedi.

       

İngiliz yazar yüz binlerce basılan dergideki makalesinde, İstanbul’a yaptığı kısa ziyarete rağmen dünyanın herhangi bir yerinde daha büyüleyici ve güzel bir kent varsa, henüz kendisinin bulamadığını yazdı. Simpson, "İstanbul Havalimanı’nı Avrupa ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde bildiğim herhangi başka bir limana tercih ederim. Pasaport yetkilileri, dikkat çekecek ölçüde verimli ve kibar. Ayrıca, bir AB vatandaşı olarak makul bir ücret karşılığında giriş yaptığınız noktadan vize alabiliyorsunuz." dedi.

       

Bugün içinde yaşadığımız dünyanın sınır kontrolleri yapılmasını zorunlu kıldığına işaret eden

       

yazar, "Ama ister istemez size yapılan muameleleri beğenmenizin beklendiği hissine kapılıyorsunuz." görüşünü belirtti.

       

Financial Times gazetesi yazarı Philip Stephens de geçen ay, Avrupa’nın en büyük havalimanlarından Londra’daki Heathrow Havalimanı için "Heathrow’nun Terminal Sefaleti, Britanya için Utanç" başlıklı haberinde, ‘İstanbul’dan Londra’ya uçmayı, birinci dünyadan üçüncü dünyaya seyahat etmek gibi’ cümlesiyle Atatürk Havalimanı’nı övmüştü.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika