spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Baykar CEO’su Bayraktar, Ukrayna’da Fabrika ve Suudi Arabistan Üretim Planlarını Duyurd

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketi Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar, Ukrayna'da büyük bir fabrika inşası ve Suudi Arabistan'da üretim planlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor

Seçtiklerimiz

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan’da üretime başlama planlarının olduğunu belirtti. Ayrıca Ukrayna’nın Kiev şehrinde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 120 adet SİHA üretecek bir fabrika inşa etmeye başladıklarını duyurdu.

Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar, Ukrayna ordusu tarafından Rus güçlerini engellemek için savaşta kullanıldıktan sonra dünya çapında ün kazandı. Bayraktar, Riyad’da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı sırasında yaptığı açıklamada, Kiev’deki fabrika inşaatının devam ettiğini ve bu tesisi 12 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Haluk Bayraktar, “Fabrikamız inşa ediliyor. İnşaatın tamamlanması için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var, ardından iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz. Ukrayna’daki fabrika büyük bir fabrika, yaklaşık 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz” dedi.

İnşa edilecek fabrikanın yılda yaklaşık 120 adet İHA üretme kapasitesine sahip olacağını söyleyen Bayraktar, üretimin TB2 veya TB3’e mi odaklanacağının henüz netleşmediğini belirtti.

Bayraktar, devam eden çatışmaların planlarını etkilemediğini ve sürecin aksamadan ilerlediğini kaydetti. Ayrıca önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan’da üretime başlama planlarının da yolunda gittiğini belirtti.

Baykar CEO’su ayrıca firmanın 2023 yılında 36 adet olan Akıncı üretimini iki katına çıkarmayı planladığını, TB2 üretimini 230 adet olarak sabit bırakacağını, Kızılelma ve TB3 modellerinden de ‘onlarca’ üretmeyi hedeflediğini açıkladı. Ayrıca Baykar’ın TB2 için 30 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladığı da belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika