spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bakan’dan THY’ye: Bilet fiyatlarını düşürün

Seçtiklerimiz

Türkiye’de 2011 yılının turizm açısından ”KKTC Yılı” ilan edildiğini anımsatan Dürüst, bu amaçla THY’nin KKTC ofisini ziyaret ederek, THY ve Anadolu Jet KKTC Genel Müdürü Mustafa Uğurlu ile görüştü.

Dürüst, burada yaptığı konuşmada, THY’nin KKTC’ye kış mevsiminde haftada 40, yazda ise haftada 60 sefer yaptığını belirterek, ülkenin dış dünyayla teması ve turizm açısından THY’nin çok önemli katkı yaptığını söyledi.

Turizmin KKTC için olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Kemal Dürüst, turizmin devlet politikasına dönüşmesi için çalıştıklarını, hava ulaşımının da çok önemli olduğunu kaydetti.

Dürüst, THY’nin turizme katkılarının gelişerek sürmesi için teknik toplantı yapılacağını belirterek, Türkiye’de ”KKTC Yılı” ilan edilen bu yıl, ülkeye ciddi turist akışı beklediklerini ifade etti.

Bakan Dürüst, ”THY’nin katkılarıyla turizmin ayağa kaldırılmasının KKTC ekonomisinin, kültürünün ve halkının ayağa kalkması anlamına geleceğini ve bunun siyasi tanınmaya da katkı yapacağını” söyledi.

Dürüst, bir soru üzerine, THY’den beklentilerinin, olabildiğince düşük fiyat ve daha fazla noktaya uçuş yapılması olduğunu ifade etti. Bakan Dürüst, yapılacak görüşmelerin ardından bir protokol imzalanmasının gündeme geleceğini de bildirdi.

THY ve Anadolu Jet KKTC Genel Müdürü Mustafa Uğurlu da THY’nin Kuzey Kıbrıs’a turizm alanında yapabileceği katkıları görüşmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Uğurlu, bu yılın Türkiye’de ”KKTC Yılı” ilan edilmesinin ardından KKTC ile Türkiye arasında özel promosyonlu uçuşlar başlattıklarını, yurt dışından KKTC’ye yolcu taşımada da özel fiyatlar uyguladıklarını ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika