spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Bağlantı yok ama iyiler

Seçtiklerimiz

Ağustosta İstanbul-Beyrut seferini yaptıktan sonra Beyrut’ta kalacakları otele giderken kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın alıkonuldukları ileri sürülen Dahiye mahallesinden, bilinmeyen başka bir yere götürüldükleri iddiasını Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız temkinli karşıladı. Büyükelçi Özyıldız, Lübnan’da yayınlanan En Nahar gazetesindeki iddiayla ilgili şunları söyledi:

SAĞLIKLARI İYİ

“Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen pilotların serbest bırakılmamasına Türk kamuoyunda büyük tepki olduğunu biliyoruz. Ancak hem pilotların yakınları, hem de vatandaşlarımız emin olsunlar ki, 2 pilotun serbest bırakılması için sürekli çalışıyoruz. Maalesef Ortadoğu coğrafyasında her şey arzulandığı gibi çabuk olmuyor. THY pilotlarının, Suriye’de kaçırılan Şii hacılara misilleme olarak kaçırıldığı söyleniyor. Şii hacılar 16-17 aydır Suriye’de birilerinin elinde.

Bunun sorumlusunun Türkiye olmadığını, pilotları kaçıranlara iletmeye çalışıyoruz. Lübnan makamlarının söylediğine göre şu an ne telefon, ne de kurye bağlantısı var. Tek somut bilgi sağ oldukları ve sağlıklarının yerinde olduğu. Nerede tutulduklarına dair çelişkili bilgiler var. Bu nedenle En Nahar gazetesinin, pilotların bir başka yere götürüldüğü haberini temkinli karşılamak lazım.” THY pilotlarının kaçırılmasını ‘İmam Rıza’nın Ziyaretçileri’ adlı grup üstlenmişti. Pilotlar en son 29 Ağustos’ta LBC televizyonunda görülmüştü.        

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika