spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atlasjet YÜZDE 51 ile söz sahibi oldu.

Seçtiklerimiz

KTHY İHALESİNİ ATLASJET HANGİ TAAHHÜTLERİ VEREREK ÜSTLENDİ? 

       

1- Atlasjet’in  %51 ve KKTC İhtiyat Sandığının % 49 hisse payı olan yeni bir şirket kurulacak ve bu şirket en geç Mayıs 2011 tarihine kadar operasyonu üstlenecek.

       

2-Geçiş sürecinde tüm operasyon Atlasjet AOC’si altında yürütülecektir.

       

3- Beş yılın bitiminde, 31.12.2015 yılında KKTC tarafı arzu ederse bu ortaklığı uzatabilecekler.

       

4- Yer Hizmetleri şirketi CAS’a  devredilecek 132 personel ve yurt dışı kadrolarında görev yapan personelin dışında kalan personelin % 65’inin istihdam yükü, yeni kurulacak şirket AOC’sini alıp operasyonel faaliyete geçtiğinde Atlasjet personelinin çalışma şartlarına uygun olarak üstlenilecektir.

       

5- Atlasjet biletlenmiş tahminen 100.000 yolcunun taşımasını yolculardan ek ücret talep etmeden üstlenecektir. Bu yolcuların 12.000 tanesini ücretsiz taşıyacaktır. Kalanını yeni kurulacak şirket kar ederse, KKTC tarafına ödenecek kar payından mahsup edecektir.

       

6-  Atlasjet yeni kurulacak şirketin kar etme garantisini verecektir. Eğer zarar ederse her iki taraf adına da gerekli sermaye artışını yapacaktır.

       

7- Yeni kurulacak havayolu şirketi low-cost modeli ile değil, milli havayolu standartlarında hizmet verecek ve business class uygulaması olacaktır.

       

8-  Yeni şirket AOC’sini alıp operasyonlara başlayana kadar mevcut personelin maaşları KKTC Maliye Bakanlığına, Türk Hükümeti’nden aktarılacak kaynak ile karşılanacaktır.

       

Atlasjet bu projenin yürütülmesi için kendi üzerine düşen sorumluluklar için Türk Hükümeti’nden hiçbir kaynak kullanmayacak ve tüm giderleri kendi öz kaynaklarından karşılayacaktır.

       

ATLASJET’İN KTHY PROJESİ İÇİN İLK ETAPTA AKTARACAÐI KAYNAK YAKLAŞIK 20 MİLYON USD

       

Atlasjet yeni şirketin kuruluşu için gerekli 5 milyon USD sermayeyi + mevcut biletli yolcuların taşınması içinde tahmin edilen, yaklaşık 15 milyon USD maliyeti üstlenecektir. Bu yıl için bu projeye aktaracağı kaynak yaklaşık 20 milyon USD’ı bulacaktır.  İleride hedef karlılık yakalanabilir ise nabedel taşıyacağı 12.000 biletli yolcu dışında kalan, mağdur yolcuların taşıma maliyeti, KKTC tarafına yapılacak kar payı ödemesinden mahsup etmeye çalışacaktır.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika