spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atlasjet pilotu rotayı şaşırınca, radara yakalandı

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz sabah Ercan Devlet Havaalanı’ndan kalkan Atlasjet’e ait bir yolcu uçağının; Güney Lefkoşa’da bulunan Başpiskoposluk’tan başlayıp Ay. Andoniyu pazarı ve devamında da Paluriyotisa bölgelerine kadar uzanan yerler üzerinde uçtuğu iddia edildi.

       

Geçtiğimiz Salı sabahı 11.30 sıralarında Rum tarafı üzerinde uçtuğu ileri sürülen uçağın, vatandaşlar tarafından farkedildiğini yazan Politis, uçağın yerleşim yerlerinin yaklaşık 300 metre kadar üstünde uçtuğunu, öte yandan elde ettiği bilgilere dayanarak uçuşun Rum Sivil Havacılık Dairesi radarları tarafından da kaydedildiğini ifade etti.

       

Gazete, yapılan ilk tahminlere göre, uçağın pilotunun kalkış esnasında “ya herhangi bir sorun ya da kendi yanlış tahmini yüzünden yanlış rotayı izlediğini” kaydetti.

       

Konuyla ilgili olarak Rum yetkililerle temasa geçtiklerini yazan ve Atlasjet’e ait bir uçağın önceden de Rum tarafı üzerinde uçtuğunu öne süren gazete, Ercan Devlet Havalimanı’nın Rum tarafına sadece 3 kilometre mesafede bulunduğunu anımsattı ve Türk uçaklarının Rum tarafına yakın mesafede uçmalarının sık gerçekleşen bir olay olduğunu ifade etti.

       

Haberde, adı geçmeyen bir Rum yetkili ise açıklamasında, bu durum için bir şey yapamayacaklarını söyleyerek, kendileri için Ercan’a yönelik ve Ercan’dan gerçekleştirilen tüm uçuşların yasadışı olduğunu, öte yandan yerleşim yerleri üzerinde gerçekleştirilen bu tür uçuşların tehlikeler barındırdığını ileri sürdü.

       

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika