spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atatürk Havalimanı’ndaki sabıkalı pist yenilendi

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 10 ay önce bakıma alınan ve uzatılan 06-24 pisti 30 Haziran’da yeniden hizmete açılacak. Pistin yeni halini ve yeni düzenlemeleri basın mensuplarına anlatan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, "Yenilenen pist uluslar arası standartlarda her koşulda kullanılacak hale geldi." dedi.

       

Pisten çıkan uçaklarla sık sık gündeme gelen ve ‘sabıkalı pist’ olarak adlandırılan 06/24 pisti 300 metre uzatıldı. Uzunluğu 2 bin 300 metreden 2 bin 600 metreye çıkarılan pist, 10 ay süren çalışmalar sonunda tamamen yenilendi.

       

Pistin yeni halini düzenlenen basın toplantısıyla basın mensuplarına tanıtan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, yenilenen pistin 30 Haziran’dan itibaren hizmete açılacağını söyledi. Birdal, pistin her koşulda kullanılabilecek uluslar arsı standartlara uygun hale getirildiğini belirtti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Birdal, pistte eklenen yeni taksi yollarla uçakların pisti daha çabuk terk etmelerinin sağlandığını ve bu şekilde piste iniş ve kalkış yapacak uçak sayısının arttırıldığını belirtti

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika