spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atatürk Havalimanı’nda oy kullanma başladı

Seçtiklerimiz

12 Eylül’de yapılacak referandum için yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy verme işlemleri Atatürk Havalimanı’nda sabah saatlerine başladı. İlk oyu Endonezya’da yaşayan Türk vatandaşı Demir Timurtaş kullandı. Anayasa değişikliği  referandumunda ilk oy “ Evet" oldu. Endonezya’da yaşayan Türk vatandaşı Demir Timurtaş ilk oyu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İş görüşmesi için Türkiye’ye geldiğini ve oyunu da kullandığını ifade eden Timurtaş, “Endonezya’da yaşıyorum ve iş görüşmesi için geldim.Evet kullandım. Statükoya hayır ülkemizin önün açılması için evet.Ben evet çıkmasını istiyordum ve o yönde evet kullandım evet çıkacağına da inanıyorum.Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve o süreci tıkamak isteyen insanlar olduğuna inanıyorum onun aşılması için evet kullandım" dedi.

       

12 SANDIKTA OY KULLANILIYOR

       

İkinci olarak oy kullanan ve Ukrayna’dan gelen Sabri Kayış ise “Hayır" kullandı. Kayış gerekçesi için de, “Hükümetin politikasını eleştirmek için bir ihtar.Nereye gidiyorsunuz? Her şey güzel ama gerçekte öyle bir güzellik yok diye konuştu.

       

Kırgızistan’dan gelen ve Kırgız eşiyle oy kullanan İshak Ömer Arslan ise “Hayırlı olsun. 4 yıldır yurtdışındayım.Evet kullandım.Daha önce Türkiye’de yaşananlar,askeri darbelerden etkilendik.Artık böyle olmamasını istiyorum. Özgür yaşamak için evet oyu kullandım" şeklinde konuştu. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş ve gidiş katı Arındırılmış Salon’da kurulan sandıklarda oy verme işlemlerinin 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasının bitiş saatine kadar devam edeceği belirtildi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş katı gümrüklü salonda 6 seçim sandığı ve dış hatlar gidiş katı arındırılmış salonda 6 seçim sandığı olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açılacak toplam 12 seçim sandığı kuruldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika