spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Atatürk Havalimanı’nda kokain operasyonu

Seçtiklerimiz

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gümrük ekipleri piyasa değeri 1.5 milyon lirayı bulan 12 kilo 600 gram kokain yakaladı. Kokainler bir Fransız vatandaşının getirdiği gömlek paketlerinin içinde zula edilmiş şekilde çıktı.
       
        Geçtiğimiz pazartesi günü Sao Paulo’dan İstanbul aktarmalı olarak gelip Dakar’a gidecek Fransız vatandaşı Tidiane Karaguera adlı yolcu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde şüpheli hareketleri ile gümrük görevlilerinin dikkatini çekti. Gümrük ekipleri tarafından izlemeye alınan Fransız yolcunun bagajları gümrük kontrolünde aramaya alındı.

       

Yapılan kontrollerde de Fransız yolcunun valizinde paketlenmiş haldeki gömleklerin içinden 12 paket halinde kokain tespit edildi. Gömleklerin arasına zulalanmış kokainin miktarının da 12 kilo 600 gram kokain olduğu belirlendi.

       

Bunun üzerine Tidiane Karaguera adlı yolcu gümrük görevlileri tarafından gözaltına alındı. Fransız yolcu ifadesinde kokainle ilgisi olmadığını belirterek valizi arkadaşının hazırladığını söyledi. Piyasara değeri 1.5 milyon lira olan kokainle yakalanan Tidiane Karaguera daha sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika