spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Askon’dan Uçak Sanayine Tam Destek

Seçtiklerimiz

Askon Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak, Samsun’a uçak sanayiinin kurulması için altyapının hazır olduğunu belirtti. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Samsun Şubesi’nin geleneksel ‘Cuma Kahvaltıları’, Zaman Halı Mobilya sahibi Turgay Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil konuk oldu. ASKON üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda, Samsun İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, üyelere, Samsun Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgi verdi. Karanfil, “Özel idarelerin çalışma sistemi yerel yönetimler gibidir. Yerel yönetimler, bağlı oldukları sınır içerisine hizmet götürürken özel idareler ise bütün bir ilin her türlü ihtiyacı için çalışma yapmaktadır.” dedi.

Özel idarelerin; bulundukları illerin yol, su, ağaçlandırma gibi her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini de kaydeden Karanfil, Samsun Diş Hastanesi’nin ihalesini de Özel İdare’nin yaptığını belirtti. Özel İdare’nin iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan hizmet verdiğini ve faaliyet raporlarının İl Genel Meclisi’nden oy birliğiyle geçerek onaylandığını sözlerine ekleyen Karanfil, ayrıştırmak yerine birleştirici bir anlayışla hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

 
ORTAK AKILLA İŞ ÜRETMEK 
 
Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun’un en çok ihtiyacı olan şeyin, ortak akılla iş yapmak olduğuna dikkat çekerek belediyelerin, ticaret odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bir araya gelerek Samsun için fikir ve proje üretmelerinin Samsun’un geleceği açısından faydalı olacağını sözlerine ekledi. Karanfil, şöyle devam etti: “Projelerimizi, Samsun’un ihtiyaçlarını belirleyerek hayata geçiriyoruz.

Samsun’un önemli bir ihtiyacı olan lojistik köy ve tekno park projeleri hayata geçtiğinde, Samsun için çok önemli bir istihdam artısı kazandıracak. Şimdi ise Tarım Tekno Parkı için proje ve etüt çalışmaları yapıyoruz.” Karanfil, 19 Mayıs ilçesinde atıl vaziyette duran havaalanının, Özel İdare tarafından yapılan çalışmalar ile sivil havacılığın, THK’nın ve üniversitenin kullanımı için uygun hale getirildiğini kaydetti. Karanfil, havaalanı hizmete kazandırıldıktan sonra Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin açılmış olmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

 
UÇAK SANAYİİ KONUŞULUYOR ASKON 
 
Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak da kahvaltı programına katılan Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil’e teşekkür ederken, 19 Mayıs ilçesindeki havaalanı ile birlikte çevresindeki tütün depolarının da projeye dahil edilerek, uçak sanayiinin altyapısı için kullanılmak üzere gerekli çalışmaların yapılmasının Samsun için çok önemli bir kazanım olacağını belirtti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika