spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Aşı havayolları için güneş ışığı gibidir

Seçtiklerimiz

Ryanair İcra Kurulu Başkanı Michael O’Leary, bulunduğu bildirilen aşıların havayolları için "güneş doğmasının işareti" olduğunu ve 2021 yazı İçin "pozitif görünüm"  anlamına geldiğini söyledi.

Michael O’Leary’e göre, aşılamanın yaygınlaşması imkanının havacılık sektörünü 2021 yazına kadar iyileşmeyi planlayabileceği anlamına geliyor.

JLS Consultancy’den WTM Havacılık Uzmanı John Strickland ile yaptığı konuşmada, trafiğin geçen yılki seviyelerin yaklaşık% 75-80’ine geri dönebilmesini sağlayacak geniş çaplı bir "aşı dalgası" beklediğini söyledi. Ayrıca “Bu kışı kaybettik. Ancak, Noel için bir miktar trafik kurtarırsak, Paskalya’ya kadar hiçbir şey olmaz.

Aşı bulunursa 2021, 2022’de hızla geri gelecek.  Havayolları ve oteller açığı kapatmak için  fiyatları indirecek” dedi.Hızlı adapte olan girişler bundan çok daha iyi çıkacak ve iyileşme sürecine girecektir. " Uzun vadede Ryanair’in 2019’da 150 milyon yolcudan 2024’e kadar yaklaşık 200 milyona çıkmasını bekliyor.

O’Leary, hükümetlerin Hava Yolcu Vergisi gibi vergilerden feragat ederek ve toplu testler geliştirerek kısa vadeli iyileşmeyi destekleyeceğini umuyor. "Havaalanı testi tam bir zaman kaybıdır" dedi.

O’Leary şunları anlattı: İnsanlar şimdilik havaalanlarına negatif testlerle gelmeli, sonra makul bir güvenlikle uçmaya geri dönebiliriz..  Ryanair, iyileşmek için rakiplerinden daha iyi bir konumda, çünkü "şişirilmiş oranlardan" borç almadı ve uçakları ile mürettebatını uçurmaya devam ediyor.

Büyümeye atlayabiliriz;  seyahat talebindeki muazzam geri dönüşü karşılamak önemlidir. Plajlara, sahillere istila olacak.  Düşük fiyatlarla kapasite sağlamak için orada olmamız gerekiyor. 

Otelleri ve plajları yeniden doldurabiliriz,”British Airways’in ana şirketi IAG’de devlet yardımı alan ancak yine de pahalı iş gücü anlaşmalarına bağlı olan diğer havayolu gruplarının aksine, işten çıkarmaların "acısını yaşadığı" için pandemiden daha güçlü çıkacağını tahmin ediyor..

EasyJet ve Wizz Air gibi diğer düşük maliyetli kısa mesafeli taşıyıcıların da pandemiden daha güçlü çıkacaklarını öngörüyor. Stansted, düşük maliyetleri sayesinde Londra için tercih ettiği havaalanı olmaya devam ediyor ve kendi bünyesinde yazılım geliştirerek daha fazla tasarruf sağlıyor. Kaynak:

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika