spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AnadoluJet Gökçeada’ya uçuş için izin bekliyor

Seçtiklerimiz

Şimdi bu uçaklar Çanakkale’nin yakınındaki sadece denizyoluyla ulaşılabilen Gökçeada’ya gidecek.

THY’nin alt markası AnadoluJet ATR 72-500 tipi uçaklarla İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara’dan adaya tarifeli sefer düzenlemek için Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nden izin bekliyor. Sektör uzmanları uçuşların 9 Haziran’da başlayabileceğini belirtiyor.

Borajet ile işbirliği yaptı

AnadoluJet Gökçeada uçuşlarını gerçekleştirmek için ATR 72-500 tipi uçaklar ile uçuş yapan Borajet ile işbirliğine gitti. İşbirliği kapsamında AnadoluJet Gökçeada dahil Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Alanya, Kahramanmaraş, Kayseri, Siirt, Tekirdağ, Tokat, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Balıkesir, Çanakkale, Isparta, Uşak, Zonguldak seferlerini Borajet’in ATR 72-500 uçaklarıyla yapacak.

Gökçeada Havaalanı’nın inşasına 15 yıl önce başlandı. Havaalanı ancak geçen yıl ağustos ayında hizmete açılabildi. Şu an için insani yardım amaçlı uçuşları ağırlayan havaalanına bazı şirketlerin küçük uçakları da iniş yapıyor. Ancak asıl hareket AnadoluJet’in uçuşlara başlamasıyla yaşanacak. Gökçeada Havaalanı’nın ticari uçuşlara açılıp açılamayacağı ise tartışmalı. İddialara göre Montrö Sözleşmesi gereği güvenlik sebebiyle adaya ticari uçuşlar yasak.

Ama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçen yıl düzenlenen açılış töreninde “Gökçeada Havaalanı her türlü hizmet için yapılmıştır. Uçuşlara mani hal yoktur. Herkes gelir buraya iniş yapabilir. Bu havaalanını açık tutacağız” diye konuşmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika