spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

American Airlines neden iflas etti?

Seçtiklerimiz

ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines’ın sahibi AMR Corporation, dün itibarıyla iflas korumaya başvurdu. Havayolunun, işgücü maliyetlerinin giderek yükselmesi ve artan borç yükü nedeniyle iflas korumaya başvurduğu bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada iflas koruma başvurusunun firma ve hissedarların çıkarı için en iyisi olduğu vurgulandı. American Airlines, 2001 yılında New York’taki İkiz Kuleler’e düzenlenen terörist saldırının ardından iflas korumaya başvurmayan tek havayolu şirketi olarak tanınıyordu.

AMR’nin uzun zamandır iflas korumaya başvurmamak için direndiği havacılık sektörü tarafından biliniyordu. 600 uçaklık filosuyla dünyanın en büyük dördüncü havayolu şirketi olan American Airlines, 2011 başında uzun dönemli yatırım stratejilerinin bir parçası olarak Airbus ve Boeing şirketlerine toplam 38 milyar dolar değerinde 460 yeni uçak siparişi vermişti. Şirket yaşı 15’i geçen 600 uçaklık filosunu yenilemek için bu adımı atmıştı. 

 
30 MİLYAR DOLAR BORCU VAR 

AMR’nin 24.7 milyar dolarlık öz kaynağı, 29.6 milyar dolar da borcu bulunuyor. AMR’den yapılan açıklamada şirketin 4.1 milyar dolarlık nakdinin bulunduğu ancak bunu devam eden kısa dönemli yatırımlar ve borçların yeniden yapılandırılması için kullanacağı açıklandı. 

 
GÜNDE 3 BİN 400 SEFER DÜZENLİYOR

AmerIcan Airlines’ın yanı sıra ekonomik havayolu American Eagle gibi havayollarını da bünyesinde bulunduran AMR ‘nin iflas koruma sürecinde seferlerine devam edeceği bildirildi. Günde ortalama 3 bin 400 sefer düzenleyen American Airlines, 2009 itibarıyla yılda 85.7 milyon kişi taşıdı. Havayolu, 88 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika