spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

American Airlines 3 milyar dolar daha devlet desteği aldı

Seçtiklerimiz

American Airlines Group , havayolu sektöründeki sorun nedeniyle hükümetin Bordro Destek Programı (PSP-Payment Service Provider) Uzatma Anlaşması’nın (PSP2) bir parçası olarak ABD Hazinesinden 3.09 milyar ABD doları tutarında destek sağladı.

Ek PSP ödemesinin 1,54 milyar ABD doları tutarındaki ilk taksiti, 15 Ocak 2021’de American Airlines ve yan kuruluşları olan Envoy Air, Piedmont Airlines ve PSA Airlines’a dağıtıldı.

Ödeme, hazine tarafından bir dizi fayda sağlayan havayoluna 6,1 milyar dolarlık PSP2 ödemesinin ilk parçasıydı.

Hazine toplamda, havayolu endüstrisi çalışanlarını desteklemek için yolcu taşıyıcılarına 12 milyar dolarlık bordro desteğini onayladı.

Bu destek, hükümetin Aralık 2020’nin sonunda salgının neden olduğu hava trafiği çöküşünün ardından şirketlerin maaş ödemelerine yardımcı olmak için ek fon sağlayan yeni bir yardım tasarısını kabul etmesinden sonra geldi.

Vergi mükelleflerini korumak için American Airlines, diğer yararlanıcı taşıyıcılar gibi, ABD Hazinesine, PSP Uzatma Yasası’nın 408.Bölümü uyarınca gerekli olduğu üzere, havayolunda hisse başına 15,66 ABD Doları uygulama fiyatından hisse almak için garanti vermeyi kabul etti.

American Airlines hisseleri yüzde 2.6 artarak 16.17 dolara yükseldi. Havayolu, COVID-19 krizinin başlangıcında yürürlüğe giren ilk PSP kapsamında 5 milyar dolardan fazla para almıştı.

İcra Kurulu Başkanı Doug Parker ve Başkan Robert Isom, yardımın uzatılmasıyla ilgili olarak, “Bu PSP yardımı, yetkili ekip üyelerini işe geri getirmemizi ve bize güvenen şehir ve kasabalara hava hizmetini sürdürmemizi sağlayacak,” dedi.

PSP Uzatma Yasası, havayolları tarafından istihdam edilen Amerikalı calışanlar için 16 milyar ABD dolarına kadar maaş bordrosu desteği sağlamakta.

Hazine, American Airlines dışında, Alaska Airlines, Allegiant Air, Delta Air Lines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Republic Airways, SkyWest Airlines, Southwest Airlines, Spirit Airlines ve United Airlines ile PSP2 anlaşmaları imzalamıştır.Bu havayolları, ABD havayolu kapasitesinin yaklaşık % 95’ini temsil ediyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika