spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Çarşamba, 23 Ekim 2024

Almanya’da Gürültü Protestosu

Seçtiklerimiz

Frankfurt, Berlin, Köln, Düsseldorf, Münih ve Leipzig kentlerinde bulunan 6 havalimanının çevresinde oturanlar örgütlenerek eş zamanlı protesto gösterileri düzenlendi. Protesto gösterilerine 10 binden fazla kişi katıldı. Uçakların yol açtığı gürültü kirliliğine karşı önlem alınmasını isteyen protestocular düdük ve trampetlerle gürültü çıkararak tepkilerini gösterdi. Münih’deki protestoda piknik yapan eylemciler, “Yemek saatinde sükunet” diye sloganlar attıkları bildirildi.

Hava limanlarındaki gürültüyü protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme en fazla Berlin ve Brandenburg’da katılım oldu. Genişletilmesi planlanan Schönefeld Havalimanı’ndaki uçuşların çevreyi daha fazla rahatsız edeceğini savunan 10 bin kadar protestocu, 22: 00-06: 00 saatleri arasında uçuşların yasaklanmasını istedi. Deutche Welle, 3 Haziran’da faaliyete geçecek Berlin’deki yeni havalimanında geceleri ilk aşamada 40 iniş ve kalkışın gerçekleşmesi planlandığını hatırlattı.

Frankfurt Havalimanı’ndaki gece uçuşlarının durdurulması istemiyle bir süre önce açılan davada Federal İdare Mahkemesi’nin kararını 4 Nisan’da açıklaması bekleniyor. Frankfurt Havalimanı’nda halen eyalet mahkemesinden çıkan karar doğrultusunda saat 23: 00-05: 00 arasında gece uçuşları yapılmadığı hatırlatıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika