spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Alkollü Pilotlar Tutuklandı

Seçtiklerimiz

Dün sabah saat 9.00’da 141 yolcu İskoçya’dan Amerika Newark’a United Airlines uçağı ile hareket edilmesi bekleniyordu. Ancak uçak pilotlarının içkili olduğu anlaşılınca seferde aksama meydana geldi. İçkili oldukları gerekçesiyle iki pilot tutuklandı.

 

 
Dün saat 9.30’da İskoçya Havalimanı’na iki pilotun uçuşa uygun olmadıkları ihbarı üzerine havalimanına polis çağrıldı. Uçağa giden tünelin içindeki polisler yolcular tarafından görüldü ve gecikme nedeni olarak hemen sosyal medyadan iletildi. Meraklı bir Twitter kullanıcısı havayoluna UA162 sefer sayılı uçuşun neden 6 saattir kalkmadığını, neler olduğunu sordu. Havayolu kişisel nedenleri sıraladı. Yaşanan drama yaşları 35 ve 45 olan iki pilotun sarhoş olmasından dolayı meydana geldiği kısa sürede anlaşıldı. Yapılan incelemede üçlü kokpit ekibinde kaptanın alkollü olmasığı anlaşıldı. Tutuklanan pilotlar bugün Bölge Mahkemesi’ne çıkarılacak. United Airlines şirketi de pilotların hem uçuşlarını hem de şirlet ile ilişkilerini kesti.

 

 
Gecikme 10 saati bulunca yolculara otel temin edildi ve yemek fişleri dağıtıldı. Sonunda uçak Newark’a gitmek üzere kalktı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika