Belediye ile görüşmelerini tamamlayan Ocak, bugün de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan ile görüşerek Alanya için büyük önem taşıyan bu projeyi sunacak. Temel yapısı için 1 milyon TL maliyet gerektirecek proje kapsamında Alanya’ya ‘Robinson 44’ model, 1 pilot + 3 yolcu kapasiteli helikopterler getirilecek. Bakım, yakıt ve idame maliyeti en uygun ve en güvenli helikopter modellerinden birisi olan ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında 10 bin adet bulunan ‘Robinson 44’lerin Alanya’nın coğrafi yapısına da çok uygun olduğu bildirildi.
HER KESİME HİTAP EDİYOR
Projenin hayata geçmesi durumunda Alanya’da havacılık endüstrisinin temelleri atılacak. Turizm, hava taksi, uçuş okulu, bakım merkezi, sportif havacılık, arama kurtarma gibi alanlarda hizmet edecek olan ‘Robinson 44’ler yüksek manevra kabiliyetiyle dağ-deniz ve Kuşyuvası bölgelerinde kurtarma çalışmalarından golf sporu ile gelecek olan paralı turistlerin alternatif turizm aktivitesine kadar kullanılacak. Ayrıca birçok yerli-yabancı Alanya’nın yüksekten görünümünde özel günlerini kutlayabilecek. Alanyalı iş adamlarının da çok işine yarayacak olan bu projeyle ayrıca kurulacak olan pilot okulu ile Alanya’dan havacılık sektörüne birçok pilot kazandırılacak.
ROBİNSON R44’ÜN ÖZELLİKLERİ
Piston motorlu olduğu için yakıt tüketimi daha uygun olan Robinson R44’ler, pilot dahil toplam 4 kişi kapasite, 408 kilo taşıma kapasitesi, 9 metre uzunluk, 3.3 metre yükseklik, 120+70 Litre yakıt tankı kapasitesi, saatte 240 kilometre hız, 560 kilometre uçuş menzili özelliklerine sahip.
MURAT OCAK KİMDİR?
1976 yılında Kırşehir ilinin Mucur ilçesinde polis memuru Asım ile ev hanımı Birgül Ocak’ın 3 çocuğundan ilki olarak dünyaya gelen Murat Ocak, ilköğrenimimi baba mesleği dolayısıyla Antalya’nın Elmalı ilçesinde, orta öğrenimimi Alanya Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni kazanarak başladığı lise eğitimini 1994 yılında tamamlayarak Hava Harp Okulu’na girmeye hak kazandı. 1995 yılında mezun olduğu Hava Harp Okulu’ndan sonra İzmir 2’nci Ana Jet Üssü’nde uçuş eğitimine başlayarak 2001 yılında birincilik ile bitirdiği uçuş eğitiminden sonra Ankara 4’üncü Ana Jet Üssü’nde görev yapmaya başladı. Takiben 2002 yılı ile 2008 yılları arasında İzmir 2’nci Ana Jet Eğitim Üssü’nde Uçak Komutanlığı ve Uçuş Öğretmenliği görevlerinde bulundu.
2008-2012 yılları arasında Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nde Uçuş Öğretmenliği yaptıktan sonra emeklilik hakkını kullanarak emekli oldu. Görev yaptığı esnada Macaristan’da, Konya’da ve Ege denizinde icra edilen milli ve uluslararası tatbikatlarda iç güvenlik görevlerinde birçok başarılı helikopterli kurtarma operasyonları icra etti. 2 bin saat uçuş görevinin 1600 saatini helikopterde, 400 saatini Hava Kuvvetleri’ne ait T-38, T37, Cn-235 gibi uçaklarda icra etti. Evli 2 çocuk babası olan Ocak, iyi seviyede İngilizce konuşuyor.