spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Airbus’tan 30 bin Euro ödüllü yarışma

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın çok uluslu uçak üretici şirketi Airbus, dünyanın her yerinden öğrencileri daha yeşil bir havacılık endüstrisi için yeni fikirler geliştirmeye çağırdı. Jüri üyeleri belirlenen 30 bin Ero ödüllü Fly Your Ideas (FYI) 2011 yarışmasına Türkiye’den şu anda: İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Kocaeli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden toplam 6 grubun katılacağı bildirildi. Katılmak isteyen diğer üç ya da beş kişilik öğrenci takımlarının 30 Kasım 2010 tarihine kadar Airbus’un internet sitesinden başvuru yapmaları gerekiyor.
         

       

Takımlar proje tekliflerini ise 10 Aralık 2010 tarihine kadar teslim etmek zorunda. Proje sunumlarının ardından ikinci turu da geçen 5 takım, Paris Havacılık Fuarı için VIP seyahat kazanıp, jüri önünde sunumlarını yapacak.

       

Tüm dünyadan; mühendislik pazarlama, işletme bilim, felsefe ve tasarım gibi dallarda okuyan öğrenciler başvuru yapabilecek.

       

Sunumların içeriği Airbus’ın ‘Çevreci Hayat Döngüsü’ yaklaşımının beşinci aşaması olan tasarım, tedarik zinciri, üretim, uçak operasyonları ve kullanım sonrası alanlarından biri olması gerekiyor.

       

30 BİN EURO ÖDÜLLÜ YARIŞMANIN JÜRİSİ BELİRLENDİ

       

Havacılık endüstrisi için geliştirdikleri fikirlerle Haziran 2011’de Paris’teki finalde yarışacak takımlar, şu isimlerden oluşan jürinin karşısına çıkacak: Alman Havacılık ve Uzay Sanayii Merkezi (DLR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Woerner, İngiltere’deki easyJet’in bünyesine katılan Go’nun kurucusu ve CEO’su Başkanı Barbara Cassani, Emirates’in Hükümet, Çevre ve Halkla İlişkilerinde Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrew Parker, BBC’nin tüm yazar kadrosu lideri ve yönetici Peter Horrocks, aralarında Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Champion’ın da bulunduğu üst düzey Airbus temsilcileri.

       

Airbus’ın 2008 yılında düzenlediği benzer bir yarışmaya da 80 ülkeden 2 bin 350 öğrenci katılmıştı. 
         
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika