spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Airbus helikopterleri için Dassault Systemes’i tercih etti

Seçtiklerimiz

Airbus Helicopters dünyanın bir numaralı sivil ve askeri helikopter üreticisi. Şirket, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla yakın zamanda eski işletim sistemlerinin en yeni dijital sistemlerle değiştirilmesini de içeren global bir yenileme planını devreye almıştı. Airbus Helicopters özel olarak ürün piyasaya sürme sürelerini kısaltacak ve operasyonel verimliliği artıracak güçlü bir fabrika planlama ve atölye çözümü aramaktaydı.
 
“Build to Operate” endüstri çözümü deneyimi özel olarak havacılık ve savunma sektörü için tasarlandı. “Build to Operate” ile Airbus Helicopters, tekrarlanabilir süreçler ve üretim sekanslarından tedarik zinciri içinde teslimat kalemleri akışına kadar üretim operasyonlarının her adımını dijital bir doğruluk seviyesinde izleyebiliyor, denetleyebiliyor ve doğrulayabiliyor.
 
Airbus Helicopters tasarım, mühendislik, üretim ve mevcut ve yeni helikopterlerin teslim edilmesi aşamalarında en iyi uygulamaları, süreçleri ve ürünleri sanal olarak modelleyebilir, planlayabiliyor, uygulayabiliyor ve paylaşabiliyor. Sanal bir ortamda süreç simülasyonu ve doğrulaması ile şirket, yalın üretim uygulamaları tanımlayıp hayata geçirerek program performansını artırabilir.
 
Airbus Helicopters Üretim Akışı Yönetimi Başkan Yardımcısı Jean-Luc Sturlèse şunları ifade ediyor: “Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu kapsamındaki ‘Build to Operate’ endüstri çözümü deneyimini helikopter programlarımızda üretim uygulamalarını geliştirmek amacıyla kullanıma aldık. ‘Build to Operate’ ile teslim sürelerimizi azaltıp optimize edebiliyor, operasyon verimliliğimizi artırıyoruz. Yeni ürün siparişleri sürekli arttığından bu rekabette bize önemli bir avantaj sağlıyor.”
 
Bir zamanlar depolardan yönetilen global üretim, kalite, işgücü ve tedarik zincirleri artık koordine edilmiş ve veri akışıyla senkronize edilmiş halde. Temel bileşenlerin tedarik edilmesi ve alt tertibatlardan son montaj hattına kadar ortak kullanılan bir dijital platform, iş süreçlerinin optimizasyonunu mümkün kılan gerçek zamanlı bir görülürlük ve kontrol sağlıyor. Dijital fabrika analiz araçlarıyla Airbus Helicopters, tasarım değişikliklerinin etkilerini değerlendirerek üretim sorunlarını hızlı bir şekilde çözüyor.
 
Dassault Systèmes Havacılık ve Savunma Endüstrisi Başkan Yardımcısı Michel Tellier ise şunları söyledi: “Airbus helikopterler, hassas bir üretim ve tedarikçiler ve diğer fikri mülkiyet sahipleri tarafından sağlanan geniş bir yelpazedeki ürünlerin desteğini gerektiren son derece karmaşık makineler. ‘Build to Operate’ ile Airbus Helicopters için, sonucu olumlu anlamda etkilemek amacıyla operasyon kontrolünden yalın atölye uygulamalarına kadar üretim sürecinde dijital süreklilik sağlıyoruz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika