spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Airbus CEO’sundan ticari ateşkes çağrısı

Seçtiklerimiz

Airbus CEO’su Guillaume Faury, ABD ile Avrupa Birliği arasında Airbus ve Boeing üzerinden devam eden ticari anlaşmazlıkların son bulması gerektiğini belirtti.

ABD’de Joe Biden ile transatlantik ilişkilerde normalleşme beklentisi yükselirken, Avrupa’nın uçak üreticisinden iki taraf arasındaki ticari anlaşmazlıklara son verilmesi çağrısı geldi.

Airbus CEO’su Guillaume Faury Fransız Inter radyosuna verdiği söyleşide uçak üreticileri üzerinden ABD ile Avrupa arasında devam eden ticaret savaşlarında ateşkes yapılması gerektiğini belirtti. Faury iki taraf arasında uçaklar ve diğer ürünler üzerindeki tarifelerin pandemiden kaynaklanan hasarı daha da büyüttüğünü belirtti.

Söz konusu tarifelerin iki tarafa da kaybettirdiğini belirten Faury bu anlaşmazlığın artık eski bir anlaşmazlık olduğuna dikkat çekti. Faury, “Sağduyunun bu anlaşmazlığın çözümünü önümüze getirdiği bir aşamaya geldik” ifadelerini kullandı.

Bir önceki başkan Donald Trump yönetiminde ABD, Airbus uçaklarına yüzde 15 gümrük tarifesi getirmiş, Avrupa Birliği de benzer şekilde Boeing’e tarife açıklamıştı. İki taraf arasındaki ticari anlaşmazlıklardan şarap, viski ve diğer ürün grupları da etkilenmişti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika