spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Air France-KLM grubu 100 Airbus uçağı satın alıyor

Seçtiklerimiz

Air France-KLM grubu, KLM ve Transavia havayollarının filosunu donatmak için a320neo ailesinden 100 adet uçak için kesin sipariş verdi.

Bu sipariş, şimdiye kadar bu iki firmanın tek koridorlu uçaklarını tedarik eden Boeing’e büyük bir darbe olarak görülüyor.

60 ek uçak için satın alma hakkı ve dört adet A350F uzun menzilli kargo uçağı için niyet mektubuyla gelen bu dev sipariş, Avustralya Havayolları Qantas’ın 20 adet A321XLR ve 20 adet A220 uçağı satın alma taahhüdünde bulunması ve ek 94 uçak alımı için opsiyon kullanacağını açıklamasından hemen sonra geldi.

Air France-KLM grubu, liste fiyatıyla 10 milyar doları aşan bu satın almayla son nesil uçakları kullanarak ekonomik ve çevre performansını iyileştirme isteğini ortaya koyuyor.

Bir basın açıklaması yapan Fransa-Hollanda ortaklığı, “Grup ayrıca, satın almalar konusunda sinerji oluşturma kapasitesini, başka bir deyişle, operasyon açısından da tasarruf garantisi olan filosunu rasyonelleştirme kapasitesini gösterdi” ifadesini kullandı.

Air France, şimdiye kadar orta menzilli Airbus ((A320 ve A220) işletirken Hollanda firması KLM ve grubun düşük maliyetli şirketi Transavia, NG (yeni nesil) Boeing 737 uçaklarını kullanıyor. Boeing 737 NG’ler, sorunlu bir başlangıç yapan 737 MAX’lardan önceki nesli oluşturuyor.

Air France-KLM grubunun açıklamasında, “Bu sipariş, Airbus A321 ve A320 uçakları için verildi. İlk uçakların 2023’üm ikinci çeyreğinde teslim edilmesi bekleniyor” dendi.

Bu uçaklar, KLM’nin ana limanı ve Transavia’nın merkezi olan Amsterdam Schipol’den Avrupa ülkelerine yapılacak seferlerde ve aynı şekilde Air France ve alt şirketi Transavia France’ın ana limanı olan Paris Charles de Gaulle çıkışlı Avrupa seferleri için kullanılacak.

Airbus Ticarî Direktörü Christian Scherer, “Air France, KLM ve Transavia gibi simgesel havayollarının geleceğinde yer almaktan ve bu karardan çok gururluyuz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika