spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Air Berlin 200 milyon euro zarar edebilir

Seçtiklerimiz

Ali Sabancı, Şevket Sabancı, Emine Kamışlı gibi Sabancı ailesi fertlerinin kurduğu Esas Holding‘in en büyük hissedar konumunda bulunduğu Air Berlin 2011 yılını rekor zararla kapatabilir.
 
Türkiye’de Pegasus Havayolları ile büyük başarı yakalayan Esas Holding, yurtdışındaki en büyük yatırımı olan Air Berlin‘de zarar ile karşı karşıya.
 
Almanya’nın en büyük havayolu şirketlerinden olan Air Berlin, maliyetlerini bu yıl 250 milyon euro azaltmayı hedefliyor.
 
Alman dergisi Wirtschaftswoche‘de açıklamaları bulunan Air Berlin‘in CEO’su Hartmut Mehdorn, “Mevcut yeniden yapılandırma programımızı gözden geçirmeliyiz” açıklaması yaptı.
 
Şirket kaynakları, Almanya’nın en büyük ikinci havayolu şirketi olan Air Berlin’in 2010 yılındaki zararını ikiye katlayarak bu yıl 200 milyon euro zarar açıklayabileceğini söylediler.
 
Air Berlin, son birkaç yıldaki hızlı büyümesinin ardından borçlarını artırmıştı. Şirket şimdi tekrar karlı yapıya dönmeye çalışıyor.
 
Maliyetlerini kısmaya çalışan şirket, bu yıl da faaliyet karı elde etmeyi beklemiyor ve kötüleşen global görünüm nedeniyle 2012 yılında da başabaş noktasına gelmek konusunda yorum yapmayı zor görüyor.
 
Esas Holding‘in yüzde 16.5 pay ile en büyük hissedar olduğu şirket en son 2007 yılında net kar açıklamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika