spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AHL için kapatılma çalışmaları başlatıldı

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul’un üçüncü havalimanının faaliyete geçmesinin ardından Atatürk havalimanının genel havacılık faaliyetleri için kullanılmasının beklendiğini belirtildi. TAV tarafından işletilmekte olan havalimanı için yapılan kira sözleşmesi 3 Ocak 2021 tarihinde bitiyor. Ancak yeni havalimanının daha kısa zamanda faaliyete geçeceği düşünüldüğünde kiracı firma TAV’ın zararının ne olacağı konusunda DHMİ tarafından çalışma gerçekleştirilerek tazminat ödenmesi yoluna gidilebilecek. Atatürk Havalimanında iç ve dış hatlar terminallerinin yanı sıra katlı otopark ve genel havacılık terminalleri de kiralanmış durumda.
 
Yeni Havalimanı Ne Zaman Açılıyor

DHMİ tarafından yapılan açıklamada yeni havalimanının ne zaman açılacağı konusunda da bilgi verildi. Havalimanı ile ilgili inşa sürecinin yüzde 68’inin tamamlandığını belirten DHMİ yetkilileri açılışın 29 Ekim 2018’de gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.
 
Atatürk Havalimanı Ne Zaman Kapanacak

Atatürk Havalimanındaki işletmelerin durumu şimdilik belirsizliğini koruyor. Üçüncü havalimanı açıldıktan sonra da bir müddet hizmetlerine devam edeceği belirten Atatürk Havalimanının durumunun belirlenmesi için kira sözleşmelerinin erken sonlandırılması durumunda yaşanacak muhtemel kar kaybının tespit edilebilmesi için rapor ve değerlendirme hizmeti alınacak. Bu hizmet için gerekli ihale 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. İhaleyi alan firmanın 18 ay içerisinde ilgili raporu hazırlaması ve yetkililere teslim etmesi hedefleniyor. Bu rapora göre havalimanının tam olarak akıbetinin belirleneceği ifade edilirken alanın kapanış tarihi de buna göre belirlenmiş olacak.
 
Atatürk Havalimanı Ne Olacak

Havalimanının kapatıldıktan sonra ABD’nin New York eyaletinde yer alan dünyaca meşhur Central Park’a benzer bir yapılanmaya gidilmesi için sosyal medyada çeşitli kampanyalar başlatılmıştı. Ancak hükümet yetkililerinden bu konu ile ilgili net bir cevap alınamadı.

Sivil havacılık işlemlerinde kullanılmaya devam edileceği belirtilen alanın akıbeti önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika