spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

AHL’deki ‘uçak fareleri’ yakalandı

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri aylar süren operasyon sonucu Türk Hava Yolları kargo uçaklarından akıllı telefon, tablet bilgisayar ve laptop gibi elektronik eşyaları çalan çeteyi çökertti. Polisin titiz çalışması sonucu yakayı ele veren 11 kişilik çetenin üyeleri suçlarını tek tek itiraf etti. 6’sı havalimanı çalışanı olan 11 kişilik çete üyeleri, Uzakdoğu’dan gelen ve Amerika gibi yine uzak noktalara gönderilecek kargoları açarak içlerindeki elektronik eşyaları çalıyordu. Kameraların görmediği kör noktalarda elektronik aletlerin bulunduğu kutuları açan hırsızlar çaldıkları ürünleri piyasaya sürüyordu. Çetenin bu yolla binlerce liralık kazanç sağladığı öğrenildi.

THY MİLYONLARCA DOLAR ZARARA UĞRADI

Edinilen bilgiye göre yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle Türk Hava Yolları milyonlarca dolar zarara uğradı. Hatta Samsung gibi dünya elektronik devi gibi firmalar çete yüzünden THY’yi kargo ihalelerine sokmama kararı aldı. Çetenin çökertilmesi üzerine THY’nin tekrar dev ihalelere alınması bekleniyor. Polisin çökerttiği çete üyelerine suç işlemek amacıyla örgüt kurarak nitelikli kaçakçılık ve hırsızlık yapmaktan işlem yapılacağı öğrenildi.

Çete elemanlarının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız silah ve 17 cep telefonu bulundu. Çetenin 1000’e yakın cep telefonu ve bir laptopu gümrük işlemi yaptırmadan piyasaya sürdüğü öğrenildi. Bazı çete elemanlarının ifadelerinde piyasa sürdükleri kaçak elektronik malzemenin 1 500 -2 000’i bulduğunu söylediği öğrenildi.

İ.Y,H,Ö,T.F,S.Y,K.Ş,B.A,A.K,M.Y,F.Ş,U.Ç ve S.A, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinden sonra Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılarak Örgütlü Suçlar Savcısına ifade vereceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika