spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Afriqiyah Airways,CEO ‘su: Rammah Ettir

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi @ Air News Times

S: Afriqiyah ve Libyan arasında sonuç olarak neler olacak?
RE: İki havayolu arasında bir rekabet yok, biz birbirimizi tamamlıyoruz. Libyan, bizim servis sunmadığımız bir çok Akdeniz ve Orta Doğu güzergahlarına servis gerçekleştiriyor. Programlarımızı yüksek bir dereceye kadar koordine ediyoruz, bir interline anlaşmamız var, ve son olarak e-bilet interline anlaşması başlattık, onlarla büyük bir iş birliği durumu içerisindeyiz. Birleşme meselesini göz önüne alarak, iki havayoluna da sahip olan holding şirketi, bunları düşünüyor ve iki havayolunun geleceği ile ilgili karar vermek için bir prosedürün içinde bulunuyor.
S: Geçen yılki kaza havayolunuzu nasıl etkiledi?
RE: En başta, kaza için çok üzgünüz. Bizim duygularımızı herşeyden çok etkiledi. Faaliyetler kaza günü bile devam etti, ama özellikle Johannesburg ve Amsterdam güzergahlarındaki rezervasyonlarda, kazadan sonra birkaç hafta boyunca hafif bir düşüş oldu. Servislerimizi göz önüne alarak, Dhaka’ya servislerimizi farklı sebeplerle durdurduk, çünkü Libyan hükümeti, Bangladeş vatandaşlarına vize vermeyi durdurmaya karar verdi. Bu bize biraz kapasite sağladı ve ayrıca Pekin’e olan faaliyetlerimizi geciktirdi: bu bizim kapasitemizi nasıl idare ettiğimizi gösteriyor ve herhangi ciddi bir problemle karşılaşmadık.
S: Dhaka’ya tekrar uçuş gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?
RE: Bizim listemizde var ama vize sorunu normale dönmeden gidemeyiz.
S: Afriqiyah’ın büyüme planları nelerdir?
RE: Bizim gelecek planlarımız, Afrika güzergahlarına daha iyi servis sunmak ve Avrupa’ya da daha fazla uçuş sunmak için bir çok Afrika güzergahına olan uçuşlarımızı arttırmak. Zaten şu anda bazı Asya güzergahlarına uçuş gerçekleştiriyoruz: Dubai ve Pekin. Pekin’e haftada iki tane olan servisimizi geçen Kasım’da başlattık ve gelecek yaz haftada üç tane uçuşa çıkacak. Tripoli Havaalanı’nda olan şu anki kısıtlamalar nedeniyle büyük bir genişleme modunda değiliz, ama yeni terminal biter bitmez, daha fazla güzergaha uçuş gerçekleştirebileceğiz.
S: Aktarma trafiğinin yüzdesi nedir?
RE: %70 akış trafiği ve %30’u ise yerel trafik. Yerel trafiğimizi Libya, Avrupa ve Asya arasında daha fazla Pazar payı alabilmek iöin arttırmaya çalışıyoruz.
S: Sizin merkezinize yakın olarak Egyptair Kahire’den uçuş gerçekleştiriyor. Onlarla bir rekabetiniz var mı?
RE: Onlarla direkt bir rekabet içerisinde değiliz. Bizim coğrafi konumumuz, onların Afrika ve Avrupa arasındaki Kahire trafiğinden biraz daha iyi.
S: Hedef pazarınız business yolcuları mı yoksa economy yolcuları mı?
RE: İkisi de. Biz daha fazla business yolcusu çekmeye çalışıyoruz.
S: Herhangi bir birliğe katılmayı planlıyor musunuz?
RE: Şu anda, diğer havayollarıyla interline ve codeshare anlaşmaları imzalayarak işbirliğini arttırma yolundayız ama bir birliğe katılma düşüncesinde değiliz ve bu bizim gelecek planlarımızda bulunmamakta.
S: Libya Avrupa ile gökyüzünü özgürleştirmeye karar verirse bu Afriqiyah’ı nasıl etkiler?
RE: Libyan havayolları için haksızlık olur çünkü 20 yıllık yaptırımımız vardı ve bu yüzden takımımızı yenileyemiyorduk, hava taşıma firmamızı inşa edemiyorduk, çalışanlarımızı eğitemiyorduk vs. havacılık sektöründen nerdeyse dışlanmıştık. Ben, Libya’daki havacılık sektörünün kendine gelmek ve rekabet edebilecek kadar kendimize güvenecek duruma ulaşması için Libya’nın belli bir zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eğer şimdi direkt olarak liberalleşmeye gidersek, haksız bir rekabet olur çünkü yaptırımlarımız bulunuyor.
S: Afriqiyah’ın modern bir takımı olmasının dışında, çevre için hangi yenilikleri yapmayı planlıyorsunuz?
RE: Faaliyetlerimizin tüm biçimlerini inceliyoruz. Olabildiğimiz kadar yakıt verimliliğine sahip olmaya çalışıyoruz, endüstri emirlerini takip ediyoruz ve çevreyi kurtarmaya bağlıyız.
S: A350 siprişi var olan A330 takımının yerini alacak mı?
RE: A350’yi 2017’de teslim alacağız. En baştan A350 takımını amaçlıyorduk ama daha önce bir boşluk bulamadığımız için A330 almaya karar verdik. A330’u elimizde tutmaya devam edebiliriz.
S: Okuyucularla paylaşmak ve eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı?
RE: Afriqiyah yeni bir şirket, çok hırslı ve seyahati yolculara olabildiğince çekici kılmak için uğraşıyor. Tripoli’de iyi bir üs kurmak istiyoruz ve yeni havaalanını en yüksek standarda ulaştırmak için Sivil Havacılık Otoritesi ve hükümetle iş birliği yapıyoruz. Sonuç olarak, yeni malzemeler, insan gücü için yatırım yapıyoruz ve birkaç yıl içinde Afriqiyah’ın Afrika’daki en iyi havayollarından biri olacağını düşünüyorum.
Air News Times / Seçil Dumanoğlu

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika