spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Aeroflot, Rus yapımı 323 uçak siparişi verecek

Seçtiklerimiz

Rusya’nın bayrak taşıyıcı havayolu firması Aeroflot, Rus yapımı 323 yeni uçak siparişi verecek.

Uçak siparişi planı, Aeroflot Üst Yöneticisi Sergey Alexandrovski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan toplantıda kararlaştırıldı.

Siparişin 73 adet Suhoy Superjet, 210 adet Irkut MC21 ve 40 adet Tupolev Tu-214’ten oluşması bekleniyor.

Alexandrovski, bunun uzun zamandan beri Rusya’da verilen en büyük uçak siparişi olduğunu söyledi ve siparişin, Aeroflot’un “başlıca önceliğinin parçası” olduğunu belirtti. Aeroflot, yabancı yapımı uçaklardan Rus yapımı uçaklara geçişi hedefliyor.

Rus basınının haziran ayında Aeroflot’un 300 yeni uçak satın almayı planladığını bildirmesinden bu yana böyle bir siparişin verilebileceğine ilişkin söylentiler yayılmaya başlamıştı.

Sipariş, Rus havacılık firmalarının çoğunu bünyesinde toplayan United Aircraft Corporation’un (UAC) üretimini önemli ölçüde artırmasından sonra geldi.

UAC’nin ana firması Rostec, Rusya’nın 2025 yılına kadar 110’dan fazla, 2020’a kadar da 500’den fazla ticarî uçak üretmeyi planlıyor.

Rusya, bu sayılara ulaşılırsa, önceki yıllara kıyasla uçak üretimini önemli ölçüde artırmış olacak.

Bu üretim artışının bir bölümü de Sovyet döneminden kalan Tu-214 ve İlyuşin II-96 uçaklarının üretimin yeniden başlatılması ve hızlandırılmasından kaynaklanacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika