spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

ACT Kargo uçağının motoru alev aldı

Seçtiklerimiz

KARGO taşımacılığı yapan ve bir Türk firması olan ACT Hava Yolları’na ait Airbus 300-B4 tipi TC-ACE tescilli uçak, Bahreyn’den Afganistan’ın Bargam kentine gitmek için havalanacağı sırada motoru alev aldı ve kalkış yapmadan pist sonunda zorlukla durabildi.
       
        Üç hafta önce bir başka uçağı Afganistan’ın Bargam havalimanı’nda pisten çıkan ACT Hava yollarının DHX-521 sefer sayılı kargo uçağı, 7 kişilik uçuş ekibiyle Bahreyn-Bagram (Afganistan) uçuşunu yapmak üzere Bahreyn Havalimanı’nın `30 Sağ’ pistinde koşturmaya başlayan uçak, kalkış için yüksek hıza ulaştığı sırada, uçağın sağ motorunda büyük bir patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle birlikte motordan alevler yükseldi. Patlamadan sonra motordan piste sıvı döküldü. ACT uçağı güvenli bir şekilde durmayı başardı.
       
        Olay sonrası Bahreyn Havalimanı’nın pistin temizlenmesi ve ACT uçağının pistten çekilmesi için 2.5 saat boyunca uçuş trafiğine kapatıldığı bildirildi. Motordaki patlamadan sonra ekibin yangın söndürme sistemini çalıştırdığı ve uçağı terk etmeden önce yetkilileri uyardığı bildirildi. Acil müdahale ekipleri uyarıyı aldıktan sonra yangına müdahale ederek söndürdü. Bahreyn Havalimanı pistinde olay sonrasında küçük hasar oluştu. Havalimanına inmesi gereken 8 uçak Suudi Arabistan’a, 5 uçak Katar Doha’ya, bir uçak da Abu Dabi’ye yönlendirildi.
       
        ACT Havayolları yetkilileri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada uçaklarının motorunun tamamen yandığını belirterek, "Bahreyn’e teknik bir ekipler birlikte yeni bir motor gönderdik. Teknik ekip orada motorda meydana gelen yanmanın nedenini araştıracak ve beraberlerinde götürdükleri motoru uçağa takacaklar" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika