spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

AB’nin gündeminde THY’ye yaptırım yok

Seçtiklerimiz

Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beaune, THY’nin Minsk uçuşlarının azaltılması ya da kaldırılması için Türkiye ile temasların sürdürüldüğünü belirtti.

Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clément Beaune, AB ülkelerinin Belarus’la ortak sınırlarında yaşanan göç krizine ilişkin yaptığı açıklamada, THY’ye yaptırım uygulanmasının henüz planlanmadığını belirtti.

Beaune, Fransız BFM televizyonuna yaptığı açıklamada, ”Rusya ve Türkiye’nin Belarus sınırındaki krizin ardında olup olmadığına ilişkin soruları” yanıtladı.

Beaune, “Rusya’nın krizin arkasında olduğuna dair elimizde bir bilgi yok. Rusya Minsk yönetimine yakın. Rusya’nın Belarus üzerindeki etkisi açık (…) Rusya sorunun kaynağı değil, çözüm için temastayız” dedi.

Beaune, Türkiye ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

“Türkiye konusunda da adil olmak gerekiyor. THY ile ilgili muhtemel bir problem var. Konuyu inceliyoruz. Ama yaptırım şimdilik gündemde değil. Minsk’e uçuşların azaltılması ya da tümüyle kaldırılması konusunda Türkiye ile diplomatik bir çalışma yürütülüyor”.

THY, medya organlarında yer alan, ‘Türk Hava Yolları Belarus seferlerinde yasadışı göçmen taşıyor’ haberlerini yalanlamıştı.

THY tarafından yapılan açıklamada, “Ortaklığımız, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarda uluslararası otoriteler ile işbirliği içerisinde, tüm güvenlik hassasiyetlerini dikkate almakta ve operasyonlarını bu ölçüde gerçekleştirmektedir. Medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denmişti.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, pazartesi günü yapılacak toplantıda, Belarus yönetimine yakın şirketler ile bu ülkeye Suriye, Lübnan, Ürdün, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’den göçmen taşıyan havayolu şirketlerine yaptırım uygulanmasını tartışacak.

Belarus’u, Polonya sınırına göçmen yığarak, AB’nin istikrarını bozmaya çalışmakla suçlayan AB, toplantıda, dünyanın ikinci büyük potasyum ihracatçısı olan Belarus’a potasyum endüstrisiyle ilgili yaptırımlar uygulanmasını ele alacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika