spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD havaalanında bomba paniği

Seçtiklerimiz

Noel yaklaşıyor. Amerikalı ve Avrupa’lı terör uzmanları, El Kaide terör örgütü ve ona bağlı grupların yaklaşan yeni yıl öncesinde olası terör saldırılarına karşı dikkatli olunmasını istedi, terör alarmı verdi.

       

İngiltere ve Galler’de polisin terörle mücadele şubesi birimlerince sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı.

       

Londra, Birmingham, Stoke-on-Trent ve Cardiff’te gözaltına alınanların yaşları 17 ile 28 arasında.

       

Polis, gözaltılarla ilgili olarak, El Kaide örgütünden esinlenerek ülkede bazı hedeflere bombalı saldırılar düzenlenmesine yönelik bir planın uygulanmasına engel olduklarını açıkladı.

       

İngiliz polisi halen gözaltına alınanların evlerinde ve başka bazı adreslerde aramalar yapıyor.

       

Geçtiğimiz hafta, İsveç’in başkenti Stockholm’de 2 patlama meydana gelmiş, patlamalardan birinde intihar bombacısı Irak doğumlu Timur Abdülvahab el-Abdali ölmüştü.

       

İstihbarat kaynakları da eylül ayında El Kaide’nin İngiltere, Almanya ve Fransa’da aynı anda saldırılar düzenlemeye yönelik bir planını ortaya çıkardıklarını açıklamıştı.

       

İngiltere’de halen alarm seviyesi en yüksek ikinci düzeyde.

       

Amerika’da da benzer bir terör alarmı var. Irak’ta yakalanan militanların Amerika’da saldırılar düzenleyebileceği iddiaları üzerine Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ve İçişleri Bakanlığı, federal ve yerel güvenlik güçlerini uyardı.

       

Uyarıda, şüpheli davranışlara karşı tetikte olunması ve güvenlik önlemlerinin sürekli yenilenmesi istendi.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika