spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ABD: Çin göklerdeki hakimiyetimizi sarsabilir

Seçtiklerimiz

ABD Savunma Bakanlığı Yardımcısı Robert Work, ABD yönetiminin Çin’i, hava ve uzaydaki askeri üstünlüğüne potansiyel bir tehdit olarak gördüğü belirterek, hızla gelişen rakipleri karşısında üstünlüklerini koruyabilmek için yeni teknolojilerin peşinde olduklarını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Work, dün askeri ve sivil havacılık uzmanları ile yaptığı toplantıda, Çin’in ABD ile arasındaki teknolojik gelişmişlik uçurumunu hızla kapattığına dikkat çekti. Pekin yönetiminin radara yakalanmayan uçak, ileri teknoloji keşif uçağı, gelişmiş füzeler ve birinci sınıf savaş araçları geliştirmekte olduğunu belirten Work, "Pekin ile yapıcı ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Ancak Çin’in askeri kapasitesini çok yoğun bir şekilde geliştirdiğini de görmezden gelemeyiz" diye konuştu.  

Work, "ABD Savunma Bakanlığı bir ‘önlem gücü’dür. Bizim için önemli olan Çin’in gelişen kapasitesine karşı koyabilmektir. ABD, geleneksel olarak çatışmalardan kaçınmak için, rakipleri karşısında nükleer ve konvansiyonel caydırıcılığını üstün tutmayı yeğliyor" ifadelerini kullandı.

ABD’nin son 25 yıldır elinde tuttuğu askeri üstünlüğün giderek aşındığını ifade eden Work, bu nedenle Pentagon’un üstünlüğünü korumak amacıyla yeni teknolojiler geliştirmek için çalıştığını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika