spot_imgspot_img
13.4 C
İstanbul
Salı, 27 Ocak 2026

300 bin dolarlık uçak kazandı

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Alışveriş yaptı 300 bin dolarlık uçak kazandı

İSTANBUL Esentepe’de geçen yıl Astaş tarafından açılan Astoria Alışveriş Merkezi, 1’inci kuruluş yıldönümünde müşterisine 300 bin dolarlık uçak verdi.


Astoria’dan tek seferde 125 TL ve katları alışverişlerde verilen kuponla katılma hakkı sağlanan kampanyanın hediyesi 4 kişilik uçak için noter ve Milli Piyango yetkilileri huzurunda çekiliş yapıldı. Çekiliş sonunda ‘Cirrus SR20 ‘tip özel uçağın sahibi belli oldu. Yapılan çekilişle yaklaşık 300 bin dolar fiyatındaki uçağı kazanan şanslı isim İnci Oğuz, yedek talihliler ise sırasıyla Onur Mehdi ve Erkan Besen oldu.

Çekilişi yerinde izlemek etmek isteyen bilet sahipleri de heyecanla uçağın kendilerine çıkmasını bekledi. Astoria’nın vereceği ‘Cirrus SR20′ tipi uçak, 4 kişilik ve 5 saate kadar uçabilme özelliğine sahip. Uçağın en önemli özelliği ise güvenliği. Uçak acil durumlarda paraşütünü açıp yere süzülerek inebilme kabiliyetine sahip. Cirrus serisi, acil durumlarda taşıdığı paraşütüyle hayat kurtarıyor. Uçağın gövde üzerinde yer alan sistem, her türlü durumda açılarak pilot ve yolcularını emniyetle yere indiriyor.Bu uçağı kullananlar arasında Brad Pitt ve Angeline Jolie ve Türkiye’de ise Mustafa Sandal gibi ünlüler bulunuyor.
Astoria Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ümit Teoman,özel uçak hediye kampanyası fikrinin herkesin çocukluğundan beri içinde yer alan uçma duygusundan hareketle doğduğunu kaydederek, “Toplantılarımızda diğer alışveriş merkezlerinin dışında nasıl hediye verebilir ve nasıl farklılaşabiliriz” diye düşündük. Uçmak çocukluktan beri herkesin içinde olan duygudur. Bu duyguyu geliştirme adına uçak verme fikri doğdu. Bu fikir ortaya atıldığından beri aynı heyecanı yaşadık” dedi.

İlginin büyük olduğunu anlatan Teoman, 30 bin kadar katılım olduğunu belirterek uçağın seçiminde otoritelere danışılarak karar verildiğini söyledi. Teoman, “Uçak seçiminde Türkiye’de uzmanlarca marka karması ortaya çıkarıldı ve dünyanın en güvenli uçağını hediye ettik.Hiçbir masraftan kaçınmadık.Otoritelerin adres gösterdiği ve ünlülerin kullandığı SR20’yi bu kampanya için seçmiş olduk” diye konuştu.

Teoman, uçağı talihlisinden satın almak için şimdiden sırada olanların olduğunu belirterek şanslı katılımcıya uçağını kısa bir süre sonra düzenlenen törenle Atatürk Havalimanı’nda teslim edileceklerini bildirdi.

CIRRUS SR20


Gövdesi tamamen kompozit olan uçağın kokpitindeki tüm veriler özel ekrandan takip edilebiliyor. ‘Auto pilot’a sahip uçak saatte maksimum 300 kilometre hıza erişebiliyor. Uçak, İstanbul’dan Antalya’ya hiç yakıt almadan gidip gelebiliyor ve ayrıca kalan yakıtla bir de İzmir’e de gidebiliyor. 200 beygir gücünde motora sahip Cirrus, yaklaşık 5 saat havada kalabiliyor.Ayrıca Devlet Hava Meydanları’ndan ücretsiz park hizmeti de alabiliyor.Cirrus’un Türkiye satış fiyatı ise yaklaşık 300 bin dolar..

 

İlgili Makaleler

- PGS -spot_imgspot_img

Son Dakika