spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

T.Hv.K Rusya semalarını denetleyecek

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait CN-235 tipi askeri uçak, Rusya üzerinde denetim uçuşu yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, uçakta Türk ve ABD’li askeri uzmanlarının yer alacağını söyledi.

 

 
Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesindeki denetimin 3-7 Ekim arasında yapılacağını ifade eden Rıjkov, uzmanların Türkiye’ye ait CN-235 tipi uçakla sefer yapacağını aktardı. Rıjkov, ayrıca Rus askeri uzmanlarının da denetim sırasında uçakta bulunacağını ve üzerinde anlaşma sağlanan uçuş parametrelerine uyulmasını ve anlaşma kapsamında öngörülen gözetim araçlarının kullanılmasını kontrol edeceğini söyledi. ‘CN-235’LER SİLAHLA DONATILMIYOR’ Rıjkov sözlerine şöye devam etti: "CN-235 tipi uçak herhangi bir silahla donatılmayan bir uçak tipi. Uçak ve üzerindeki özel fotoğraf makineleri uluslararası kontrollerden geçirildi.

Bu kontol çalışmalarında Rus uzmanlar da yer aldı. Uluslararası anlaşmada öngörülmeyen teknik araçların denetim sırasında kullanılmayacak." CN-235 tipi uçak, 11-15 Temmuz tarihinde de Rusya hava sahasını denetlemişti.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika