Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un önemli ulaşım projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı Metrosu Kâğıthane-Gayrettepe Etabı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Açılış töreninde konuşan Erdoğan, bu yeni etabın İstanbul’un trafik yükünü hafifletecek önemli bir adım olduğunu belirtti. Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki metro hattı, modern vagonları ve dokuz istasyonuyla İstanbulluların günlük hayatını kolaylaştıracak.
Erdoğan, proje ile İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının toplam uzunluğunun 338,5 kilometreye ulaştığını ifade etti. Ayrıca, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasını 30 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arasını 41 dakikaya indirecek bu projenin şehir içi ulaşımda devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.
İstanbul Havalimanı Metrosu, şehir içi ulaşımda yeni bir dönemi simgeliyor ve İstanbullular için zaman tasarrufu sağlıyor.