spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Salı, 7 Nisan 2026

Avrupa’daki Türkler sınırların açılmasını bekliyor

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Kovid-19 salgını nedeniyle birçok ülkenin sınırlarını kapatması ve uçak seferlerini durdurması sebebiyle Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler mart ayından beri Türkiye’ye gidemedi.
 
Haziran ayı başından itibaren salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla ülkeler de Kovid-19 tedbirlerini gevşetmeye ve kara sınırlarını açmaya başladı. 
 
Avrupa’da yaşayan ve aylardır memleket hasreti çeken Türkler, yaz tatili ve Kurban Bayramı için sınırların açılmasını ve uçak seferlerinin yeniden başlamasını bekliyor. 
 
TÜRKLER İÇİN ‘SILA YOLU’ AÇILDI

Öte yandan Türkiye’ye karayolundan gelecek gurbetçiler için Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan güzergahı transit geçişlere açıldı.

 
Bu arada, yurt dışından gelen vatandaşların 14 günlük izolasyonları kendi evlerinde yapılmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika