Bilindiği üzere şirketin ürettiği uçakların karıştığı kazalar sonrası 737 MAX’lara uçuş yasağı gelmişti. Geçen bu süre zarfında zarara uğrayan sadece Boeing olmadı.
Örneğin şirketin tedarikçilerinden biri olan Spirit AeroSystems, 13 bin çalışanına ücretsiz izin vermek durumunda kaldı.Boeing ise çalışanlarını şirket çatısı altında tutmayı tercih ederek, personeli müşterilere teslim edilmeyi bekleyen 500 kadar uçağın bakım faaliyetlerini yürütmekle görevlendirdi.
Şirketin bu kararının isabeti olduğunu söylemek yanlış olmaz zira Reuters’e konuşan bir kaynak Boeing’in tedarikçileri ile iletişime geçtiği ve kendilerine Nisan ayı içinde uçak parçaları göndermeye hazır olmalarını istediğini belirtmiş.
Envantere yeni uçaklar eklemek gibi bir hedefimiz şu an yok.” İfadelerini kullanmış.Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ise Boeing’i bu planlarından vazgeçmeye zorlayabilecek en büyük engel.
Salgın hem şirketin hem de tedarikçilerin yükümlülüklerini yerine getirmelerini engelleyebilir. Zira geçtiğimiz gün Boeing, yüzlerce çalışanın KOVİD-19 hastalığına yakalandığını doğrulayarak Washington State’te bulunan tüm tesislerin kapatılacağını duyurmuştu. İddialardan bazıları ise bir çalışanın hastalıktan dolayı olduğu yönünde gerçekleşmişti.




