spot_img
spot_imgspot_img
30.5 C
İstanbul
Pazar, 13 Temmuz 2025

Bakan Yıldırım, sivil havacılıkta hedefi verdi

Seçtiklerimiz

Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Bİrdal ve diğer yetkililer katıldı. TATCA Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kartal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bir plaket verdi. Yıldırım yaptığı konuşmada, "Türk sivil havacılığı sadece Türkiye’de büyümeyecek. Daha fazlasını bölgesel olarak büyüyecek, küresel olarak büyümeye devam edecektir" dedi.
       
        "SEKTÖRE OLAN SORUMLULUÐUMUZ, VATANDAŞLARA OLAN GÖREVİMİZ ARTMIŞTIR"
       
        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılında havacılıkta başlatılan gelişim ve atılımın tüm hızıyla devam ettiğini ve belirlenen hedeflerin kat kat aşıldığını ifade etti. Yıldırım, 30 milyonlardan alınan yolcu sayısının 2010 yılı sonu itibarıyla 100 milyona erişeceğini belirterek, cumhuriyetin 2023 yılında 375 milyon yolcuya, 10 milyon ton kargo taşımacılığına, orta ve büyük gövdede 750 uçaklık filoya ve havacılıktaki cironun 3 katına çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı. Yıldırım, "Sektöre olan sorumluluğumuz, vatandaşlara olan görevimiz bir kat daha artmıştır. Sırtımızdaki yük daha da ağırlaşmıştır" dedi.
       
        "KENDİ YÜREÐİ İLE UÇAN İLK İNSAN TÜRK’TÜR"
       
        Türk sivil havacılığının hız kesmeden büyümesine devam edeceğini ifade eden yıldırım, şöyle devam etti.
       
        "Havacılıktaki büyümeyi Türkiye’deki havacılığın büyümesi olarak algılamayın. Türk sivil havcılığı sadece Türkiye’de büyümeyecek. Daha fazlasını bölgesel olarak büyüyecek, küresel olarak büyümeye devam edecektir. Türkiye artık havacılıkta kazandığı tecrübeyi en önce komşularına daha sonra daha uzaktaki ihtiyacı olan ülkelere taşımak mecburiyetindedir. Dünyada ilk uçan bir Türk’tür. Hezarfen Ahmet Çelebidir. Havacılığın tarihi Hezarfen Ahmet Çelebi’den sonra başlar. Bunu artık cümle alem dünya kabul ediyor. ‘Tırı vırı’ aletle uçmak yok. Kendi yüreği ile uçan ilk insan Türk’tür."
       
        Yıldırım, 106 ülke ile sivil havacılık anlaşması, 79 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması yapıldığını, 78 olan dış hat uçuş noktası sayısını da 130’un üzerine çıkardıklarını vurgulayarak, havacılığı tabana, Anadolu’ya yaydıklarını söyledi.
       
        HAVA SEYRÜSEFER PERSONELİNE MÜJDE
       
        Havacılıktaki bilgi, tecrübe ve birikiminin artık başka ülkelere ihraç eder hale geldiklerini belirten Yıldırım, havaalanları emniyetinden ve uçuş güvenliğinden asla taviz vermediklerini, pazarlık konusu yapmadıklarını kaydetti. Yıldırım hava seyrüsefer hizmetinde çalışan personelin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin TBMM’den geçtiğini, 2 gün öncede bu konudaki uygulama esaslarının Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.
       
       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika