spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Salı, 22 Ekim 2024

75 çocuk pilot oldu

Seçtiklerimiz

THY’nin Florya’daki tesislerinde Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora ve ekibi tarafından karşılanan çocuklar, değişik uçak tiplerine ait simülatörde uçarak, dürbünle Atatürk Havalimanı’ndaki uçakları seyretti.

       

İlk kez kokpitte uçan Hüseyin Buğra Yıldırım, öğretmeninin kendisini seçtiği için çok sevindiğini belirterek, "Simülatör sallanıyordu. Biraz midem bulandı ama çok güzeldi. Küçük iken pilot olmayı istiyordum ama şu anda işadamı olmak istiyorum. Pilotluktan biraz korktum." dedi.

       

Kokpitte yardımcı pilot olarak uçan Aleyna Özyurt da, piste başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Aleyna, cesareti olmadığı için pilotluk yapmayacağını söyledi.

       

Ahmet Oğuzhan isimli çocukta, uçak kokpitini daha önce televizyonda gördüğünü ancak pilot olmasının biraz zor olduğunu ifade etti.

       

Yaklaşık 23 yıldır Kaptan Pilot olan Asaf Bora ise, herkesin içinde bir çocuk olduğunu, geçmişten özlediği tek şeyin çocukluğu olduğuna dikkat çekti, Bora, "Çok sevdiğim mesleğimle onları tanıştırdığım için çok mutluyum. Bugün çocuklarımızı ilk kez simülatöre, kokpite oturttuk. Ellerinde kumandalar birebir uçuş yapmaya çalıştılar. Kaptan amcaları yardım ettiler. İnşallah mutlu olmuşlardım. Umarım bugün ki sevinçleri onlardan hiçbir zaman eksik olmaz. Onlara günün anısı için ilk uçuş sertifikası verdik." diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika