spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

42 Havalimanı Yeşil Kuruluş sertifikasına sahip

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, sosyal medya hesabı Twitter’dan her yaptığı açıklamada DHMİ’nin çevre ile ilgili yürüttüğü projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çevre Yönetimi Sistemi kapsamında Yeşil Havaalanı ve Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri gibi çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Ocak, ülke genelindeki havalimanlarında devam eden çevre projelerine ilişkin bilgiler verdi.
 
42 HAVALİMANI ‘YEŞİL KURULUŞ SERTİFİKASI’NA SAHİP
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün sayfamın değerli misafirlerine çevre ile ilgili faaliyetlerimiz hakkında bilgi sunmak istiyorum. Çünkü bu, çok önemsediğimiz bir konu. "TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni uygulayarak tüm alanlarda olduğu gibi çevresel faaliyetlerde de kaliteyi ön planda tutuyoruz. Havalimanlarımızda çevre konusunda eğitimli, deneyimli personelimiz tarafından her yıl iç incelemeler yapılıyor. Ayrıca, TSE tarafından çevre konusunda kalite standartlarımız her sene kontrol ediliyor, belirlenen eksiklikler süratle gideriliyor. Uluslararası arenada örnek bir çalışma olarak kabul gören ‘Yeşil Havaalanı Projesi’ ni SGHM ile birlikte başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Proje kapsamında 42 havalimanımız gerekli koşulları yerine getirerek ‘Yeşil Kuruluş Sertifikası’ almış bulunuyor. Yeşil kuruluş sertifikalı havalimanımızın yanı sıra Adana, Tokat, Uşak Havalimanlarımız da "Yeşil Havalimanı" belgesini hak etmiş durumda" şeklinde konuştu.
 
GÖREVLİ PERSONELLERCE DENETİMLER YAPILIYOR
 
Ülke genelindeki her havalimanına çevreci bir ‘Yeşil Havalimanı’ özelliği kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Funda Ocak, "Tüm havalimanlarımızda ‘Yeşil Havaalanı’ Proje koordinesini yapmak amacıyla Çevre Sorumlusu personel görevlendirildi. Projenin etkin bir şekilde yürütülmesi için SHGM tarafından havalimanlarımız her yıl sıkı bir denetimden geçiriliyor. Tüm havalimanlarımızda çevre konusunda ulusal mevzuata uygunluğu sağlamak amacıyla çevre danışmanlık hizmeti alınıyor. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı firmalarca çevresel denetimler yapılıp, sonuç raporları Genel Müdürlüğümüze sunuluyor" ifadelerini kullandı.
 
HEDEF, 40 HAVALİMANININ GÜRÜLTÜ HARİTASINI HAZIRLAMAK
 
Havalimanlarının gürültü haritalarına ilişkin çalışmalarında sürdürüldüğünü kaydeden Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, "Projeler kapsamında Çevre duyarlılığı kapsamında TÜBİTAK-MAM ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda 28 havalimanımızda gürültü haritaları hazırlandı. 2018 yılı itibariyle gürültü haritası tamamlanan havalimanı sayısının 40’a yükseltilmesi hedefleniyor. Atatürk, Esenboğa, Antalya ve Adnan Menderes’te "Havaalanı Gürültü Ölçüm, İzleme, Kontrol Sistemleri" ile sürekli gürültü takibi yapılıyor" dedi.
 
DHMİ Genel Müdürlüğü bünyesinde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesini takibi için dört çevre mühendisinin görevlendirildiğini de belirten Funda Ocak, çevre dostu bir kuruluş olmanın tüm gereklerini bugüne kadar özenle yerine getirdiklerini ve ilerleyen süreçte de duyarlılığın devam edeceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika