spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

3’üncü Havalimanı Avrupa Yakasına

Seçtiklerimiz

Yenilenen Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a Yapılacak Olan 3’ncü Havalimanının Müjdesini Verdi.

       

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI AVRUPA YAKASINA YAPILACAK

       

Bakan Yıldırım, daha sonra yenilenen Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasını gezdi. Bakna Yıldırım daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, bundan sonra yap – işlet – devret modeliyle yapılacak projelerle ilgili olarak, " Bundan sonraki 2023 hedeflerimizde de yap – işlet – devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırmak amaç. Onun için büyük proje diyebileceğimiz 11 katrilyonulk İstanbul – İzmit Körfez Geçişi – İzmir otoyol projesini bu şekilde ihale ettik.

       

Şu anda köprünün yapımıyla ilgili yüklenici firmalar firma seçimini gerçekleştirdiler. Bir yandan da yapım çalışmalarına başlıyorlar. " dedi. KKTC’deki Zafer Havaalanının da yap – işlet -devret modeliyle yapılacağını kaydeden Yıldırım, " Üçüncü köprü Kuzey Marmara otoyol projesi de var. Bu da yine yap – işlet – devret modeliyle gerçekleştirilecek projelerdir. 2023 yılına kadar yap – işlet – devret modeliyle gerçekleştirilecek toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı aşağı yukarı 200 miltyar Dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap – işlet – devret modeliyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.

       

Bakan Yıldırım, İstanbul’a üçüncü havalimanının Avrupa Yakasına yapılacağını kaydederek, " Üçüncü Havalimanı İstanbul’un Avrupa yakasına yapılacak. Bu bir ihtiyaç." dedi. Üçüncü havalimanının 60 milyon yolcu kapasiteli havalimanına uygun olan yerin Avrupa yakasında olduğunu söyleyen Yıldırım, " Bu da yap – işlet – devretle yapılacak Kamu bütçesiyle yapılmayacak. Çok uzun bir vadede değil. Orta vadede bunu gerçekleştireceğiz. " dedi.

       

Yıldırım havalimanının nerede yapılacağıyla ilgili soruya ise, " Rivayetler muhtelif. Ben bilmem. Vatandaş nereyi isterse oraya yapılır. Düz ova. Her zaman çok seçenekli çalışırız biz. Bir olumsuzluk yaşarsak yedeği hazır olmamız lazım. " yanıtını verdi. Yıldırım, Marmaray ve tüp geçit projesinin de ilerlediğini kaydetti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika