spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

29 THY çalışanına işe geri iade ! peki sonuç?

Seçtiklerimiz

Hava-İş’ten yapılan açıklamada, yer hizmetlerinin TGS’ye devri nedeniyle işten çıkartılan sendika üyelerinden 29 kişinin işe iade için açtığı davada mahkemenin ilk celsede işe iade kararı verdiği bildirildi.

       

Açıklamada şöyle denildi:

       

“Sendikamızın 22. dönem toplu iş sözleşmesinde düzenlediği 8. maddeyi ihlal ederek, iş yerleri kısmen veya tamamen kapatılan işçilerin, işletmenin bir başka departmanında istihdam edilmesi gerekirken istihdam etmeyen ve iş sözleşmelerini 4857 sayılı yasanın 18. maddesi çerçevesinde fesheden THY A.O işverenin hukuksuzluğu bir kez daha kanıtlandı. Dün Bakırköy 7. İş Mahkemesinde görülen 29 üyemize ait davada işçiler için işe iade kararı verildi. Mahkeme, tanık dinlenmesine bile gerek duymadan 22. dönem toplu iş sözleşmesinin 8. maddesine dayanarak işe iade kararı verdi.”

       


       

Yorum: İlk okunuşta THY sanki 29 THY çalışanını tekrar işe alacak gibi görünsede sonuç hiç öylede gözükmeyebilir? Peki, THY A.O başka departmanında istihdam edilecek personel için yerimiz yok der tazminat ve diğer haklarını vermeye razı ise ne olacak 29 THY çalışanının hali, 6 aylık brüt maaşını ve mahkemece kazanılmış hakları ödeyip tekrar eywallah diyebilir veya diyebilir mi?

       

Araştırmalarımız sonucu zaten gönüllü işveren ile anlaşılıp istifa edilmek istense bile yine işveren bu hakları kendisine aynı şekilde hemen hemen iade etmektedir.

       

Eğer düşündüğümüz şekilde iade söz konusu ise, bizlerce bu mahkemeyi Hava-İş sendikası değil , THY A.O kazanmıştır.

       

Bu demektir ki, 22. Dönem Toplu iş sözleşmesinde sözde kazanılan 8. maddenin THY çalışanları için hiç de okadar destekleyen bir madde olmadığıdır.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika