spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi, Corendon Sports Open’da mücadele edecek

Seçtiklerimiz

20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için 2. kez Corendon Sports Open’da mücadele edecek

 Corendon Sports Open  18-21 Mayıs 2023  Megasaray Tennis Academy, Antalya 

Türk sporuna kattığı değerle adından söz ettiren Corendon Airlines’ın isim sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan “Corendon Sports Open” Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda, dünyanın dört bir yanından gelen 60  tekerlekli sandalye tenisçisi 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için mücadele edecek.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu organizasyonunun destekleriyle ülkemizde ikinci defa düzenlenecek olan Corendon Sports Open Tekerlekli Tenis Turnuvası’nda 20 ülkeden 60 tekerlekli sandalye tenisçisi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için Megasaray Tennis Academy’de mücadele edecek.

Futboldan basketbola, voleyboldan tenise pek çok spor branşına destek olan Corendon Airlines’ın sponsor olduğu Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nın düzenlendiği tarih ise ayrı bir anlam taşıyor. 18-21 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’nda “Corendon Sports Open” adıyla düzenlenecek turnuva, Antalya Megasaray Tennis Academy ev sahipliğinde gerçekleşecek.

20 ülkeden 60 sporcu ağırlanacak

Son yıllarda düzenlenen spor organizasyonlarıyla spor turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelen Antalya, ikinci kez dünyanın en önemli tekerlekli sandalye tenisçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Kadınlarda dünya 19 numarası Nalani Boub’dan dünya 40 numarası Britta Wend’e, erkeklerde dünya 25 numarası Gülhem Laget’ten dünya 29 Numarası Ezequel Casco’ya pek çok önemli tenisçi büyük ödül olan 6.000$ ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için karşı karşıya gelecek.

Pek çok ödül ve sürpriz tenisçileri bekliyor

Erkek, Kadın ve Quad kategorilerinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan turnuvayı kazanan sporculara Corendon Airlines’ın sürpriz hediyelerinin yanı sıra 6.000$ para ödülü de dağıtılacak. Bunların yanı sıra Paris’te düzenlenecek olan 2024 Paris Paralimpik Oyunları için de katılım sağlayan tenisçiler puan kazanmış olacak.

Corendon Airlines Open “Engelliler Haftası’nda” gerçekleştirildi

Heyecanla beklenen Corendon Airlines Open, 13-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası’nda düzenlendi. Mücadele dolu anlara sahne olan turnuvanın kazananları ise belli oldu. 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na puan toplamak için mücadele eden tekerlekli sandalye tenisçileri, ödüllerini teslim aldılar. Junior kategorisinde Arjantinli Benjamin Jose Viana birinci olurken İtalyan Francesco Felici ise ikinci oldu. Kadınlar dünya 19 numarası Nalani Buob birinci, dünya 40 numarası Brita Wend ikinci oldu. Erkeklerde ise Fransız raket Nicholas Charlier turnuvayı birinci tamamladı. Quad kategorisinde milli tekerlekli sandalye tenisçimiz Ahmet Kaplan turnuvayı birincilikle tamamladı. Ali Ataman ise ikinci oldu.

Kazananlar ise şöyle:

Junior:

  1. Benjamin Jose Viana (ARG)
  2. Francesco Felici (ITA)

 

Kadınlar:

  1. Nalani Buob (SUI)
  2. Brita Wend (GER)

 

Erkekler:

  1. Nicholas Charlier (FRA)
  2. Hussein Hamid (IRQ)

 

Çift Kadınlar:

  1. Liudmila Bubnova (RUS)

Wendi Schutte (NLD)

  1. Christina Pesendorfer (AUS)

Brita Wend (GER)

Çift Erkekler:

  1. Nicholas Charlier (FRA)

Roland Nemeth (HUN)

  1. Francesco Felici (ITA)

Maximilian Taucher (AUT)

Turnuva Programı: 

Corendon Sports Open 2023

ITF Tekerlekli Sandalye Tenisi Turnuvası

18-21 Mayıs 2023

Megasaray Tennis Academy-Belek

Turnuva Programı

18-19-20-21      Mayıs             Maçlar            10:00-19:00 saatleri arasında oynanacak

21                      Mayıs              Finaller            10:30 (Finaller sonrası kupa töreni yapılacak)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika